реклама

реклама

Черкаський державний технологічний університет став місцем проведення дводенного регіонального студентського форуму, який провела Українська асоціація студентів спільно з Студентською радою при Черкаській обласній державній адміністрації 3 та 4 березня, повідомляє прес-служба вишу.

33084058642_58e2f4d7a2_h

У заході взяли участь представники студентського самоврядування усіх вишів області.

– Захід має на меті  дати змогу студентам більше дізнатися про свої права та можливості, обговорити важливі на цей час питання та впровадити отримані тут знання у своїх навчальних закладах, – зазначила керівник секретаріату Української Асоціації Студентів (УАС) Вікторія Сісецька.

Як повідомив голова правління Української асоціації студентів Сергій Пилипенко, наразі організація підтримує майже півтора мільйона студентів з усієї України. Студентські активи вишів, залучених до УАС, отримує  знання, необхідні для ефективної співпраці з адміністрацією свого закладу, для реалізації своїх рішень.

– На прикладі мого університету – а це ЧДТУ, можу зазначити – нам вдалося налагодити із нашою адміністрацією дуже тісний зв'язок, – констатував Сергій Пилипенко. – Ніколи не виникає жодних проблем, адміністрація університету до нас завжди відкрита.

Організатори форуму відзначили, що саме Черкаський державний технологічний університет відгукнувся на пропозицію організувати захід та надав не лише платформу для його проведення, але й забезпечив для цього можливість харчування та проживання учасників.

– Я дуже пишаюся тим, що саме наш університет став базою для  проведення такого заходу. Дуже радує, що молодь активна та цілеспрямована. Я сподіваюся і на подальшу співпрацю зі студентством. Ми завжди підтримаємо цікаві ідеї,  допомагаючи реалізовувати ваші ініціативи. У нашому виші усі двері завжди гостинно відкриті для вас, – звернувся до учасників форуму ректор ЧДТУ Олег Григор.

В ході форуму відбувся діалог студентів з владою. На всі хвилюючі студентів запитання вичерпну відповідь дав начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський.

Він, зокрема, зазначив:

– Ваша громадська організація є потужним сегментом громадянського суспільства і здійснює досить вагомий вплив на органи влади. Я дуже втішений з того, що студенти активно переймаються громадським життям нашої держави, сьогоденням вищих навчальних закладів. Те, що ви робите сьогодні, обов’язково відобразиться у подальшому вашому житті, тож я бажаю вам успіхів на цьому шляху.

Присутня на форумі заступник начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Пахуріна повідомила присутнім про різноманітні проекти та можливість використовувати кошти обласного бюджету на втілення цікавих та важливих ідей студентства.

Протягом двох насичених днів форуму студентство змогло обговорити хвилюючі питання, дізнатися багато нового (зокрема – про стипендіальне забезпечення та імплементацію ЗУ «Про вищу освіту»), поспілкуватися у відкритому діалозі із адміністрацією вишів, взяти участь у різноманітних тренінгах (PR та медіа, проектний менеджмент, тощо).

32425878193_d2c5d095f8_h

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100