реклама
Sucurity Police

реклама

Землевпорядна служба області на 1 січня 2017 року провела інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 315,06 тис. га. Залишилися непроінвентаризованими 26,81 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності. Орієнтовна вартість цих робіт становитиме 3,22 млн. грн. (120 грн/га).

tgesqpl

У користуванні державних лісогосподарських підприємств на території області обліковується 278,996 тис. га земель. Усього оформлено право постійного користування земельними ділянками загальною площею 2,209 тис. га. Державні лісогосподарські підприємства не оформили право на користування земельними ділянками загальною площею 276,787 тис. га.

Для виконання доручень Уряду й Державної служби України з питань геодезії картографії та кадастру Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області зобов'язало структурні підрозділи в районах провести відповідну роботу з державними підприємствами, установами, організаціями, що належать до сфери управління міністерств, інших державних органів, і органами державної влади щодо активізації робіт із проведення інвентаризації таких земель.

ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» уклав договори на виконання робіт із відновлення й установлення меж у натурі (на місцевості) земель лісового фонду загальною площею 20,71 тис. га, з них: Корсунь-Шевченківське ДЛГ – 2,918 тис. га; Уманське ДЛГ – 6,399 тис. га; Канівське ДЛГ – 4,545 тис. га; Кам’янське ДЛГ – 4,68 тис. га; Чигиринське ДЛГ – 2,163 тис. га. Проведення зазначених робіт заплановано здійснити протягом 2017 року.

Головна причина, що стримує оформлення прав на земельні ділянки державних і комунальних підприємств, – це відсутність належного  фінансування цих видів робіт. Для оформлення права користування державними лісогосподарськими підприємствами земельними ділянками необхідно: 19,38 млн грн. (70 грн./га); 30,45 млн грн. (110 грн./га).

На території області обліковується 135,84 тис. га земель водного фонду, з них: 3,83 тис. га – під природними водотоками (річками та струмками); 2,46 тис. га – під штучними водотоками (каналами, колекторами, канавами); 0,6 тис. га – під озерами, прибережними замкнутими водоймами; 17,92 тис. га – під ставками; 111,02 тис. га – під штучними водосховищами.

На сьогодні проінвентаризовано 13,04 тис. га земель водного фонду (ставки й озера передані в оренду). Залишилися непроінвентаризованими 122,8 тис. га. Приблизна вартість робіт із інвентаризації земель водного фонду становить 17,736 млн грн. (120 грн./га).

Довідково:

Інвентаризацію земельних ділянок здійснюють для  забезпечення ведення Державного земельного кадастру, контролю за використанням і охороною земель; визначення якісного стану земельних ділянок, їхніх меж, розміру, складу угідь; узгодження даних, отриманих у результаті проведення інвентаризації земель, з інформацією, що міститься в документах, які посвідчують право на земельну ділянку, та в Державному земельному кадастрі; здійснення землеустрою.

Прес-служба Головного управління

Держгеокадастру у Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100