реклама

реклама

Днями до Дахнівського лісництва Черкаського лісгоспу завітали учні Черкаської гімназії №9 та їх наставники, щоб поспілкуватися з лісівниками та дізнатися про особливості їхньої роботи. Такий візит був пов'язаний з тим, що гімназисти є учасниками команди Kiborgs.UA, яка представлятиме Черкащину із власним проектом на всеукраїнському турнірі FIRST LEGO LEAGUE в Києві, інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Лiсiвники

Тема цьогорічного всесвітнього проекту FIRST LEGO LEAGUE: «Пліч-о-пліч з тваринами». Зокрема, учасники мають визначити проблему, в якій люди і тварини взаємодіють, та створити рішення на основі сучасних технологій, завдяки якому така взаємодія стане кращою.

Лісівники розповіли, яким чином новітні технології допомагають тримати під контролем підпорядковані їм лісові насадження, з метою збереження та надійної охорони. Головний лісничий Черкаського лісгоспу Станіслав Левицький продемонстрував у дії квадрокоптер, який допомагає виявляти осередки всихань лісу, використовується для боротьби з незаконними рубками та браконьєрами, крім того, дозволяє моніторити пожежну ситуацію в лісах в онлайн-режимі.

Гімназисти розказали про свій проект та поцікавилися у лісівників, які ще професійні потреби можна було б вирішувати за допомогою сучасних інформаційно-технічних засобів.

За словами юних «Кіборгів», вони дізналися чимало нової корисної інформації, яку застосують для удосконалення свого проекту.

Лісівники ж, у свою чергу, побажали школярам гідно представити область на всеукраїнських змаганнях та привезти омріяну перемогу.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100