реклама
Sucurity Police

реклама

Під час робочого візиту до Черкаської області Міністр культури України Євген Нищук ознайомився з проблемними питаннями функціонування Шевченківського Національного заповідника, Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка», а також ряду інших закладів культури, інформує прес-служба Міністерства культури.

image004 Зокрема, Євген Нищук побував у об’єктах, що входять до складу заповідників, у селах Моринці, Шевченкове, Вільшана, Будищі, також містах Черкаси та Канів.

Керівники заповідників та закладів культури поінформували Міністра про нагальні питання, пов’язані з експлуатацією об’єктів, потреби проведення в ряді з них ремонтних робіт різних рівнів складності, а також запланованих заходів, направлених на популяризацію української культури та мистецтв, народних ремесел та внеску в українську культуру та історію Тараса Шевченка та інших видатних постатей, історично пов’язаних з Черкащиною.

– Зберегти та донести до майбутніх поколінь культурні та історичні надбання, пов’язані як з Тарасом Шевченком, так і з іншими видатними українськими постатями, обов’язок держави. Ми з колегами з Міністерства культури обов’язково звернемо увагу на всі озвучені та продемонстровані проблемні питання і будемо шукати можливості, аби їх вирішити, – сказав Міністр.image006

Також Євген Нищук ознайомився актуальними експозиціями, що функціонують у музеях-садибах, зокрема, виставки у с. Моринці, присвяченої Тарасу Шевченку, що невід’ємно супроводжує українців і нині – в час Революції Гідності, війни з РФ на Сході України. В експозиції – реальні артефакти з Майдану та передової, низка плакатів з актуальним Шевченком-військовим, Шевченком-рок-Кобзарем, а також фото-роботами, де слова Шевченка оживають у бліндажах українських військових, на військовій техніці та плакатах.

– Постать Шевченка є унікальною для українського народу. Його слова, написані майже дві сотні років тому звучать актуальними і нині, адже час минув, але обличчя ворога не змінилось. І я вдячний кожному митцю, що у своїх літературних, музичних, театральних, художніх, графічних, фото-роботах проводить місток між минулим та сучасним. Ще раз підкреслює – у тих словах, що писав Тарас Шевченка – надзвичайні уроки майбутнім поколінням, які ми маємо засвоїти, аби не повторилося біди, – додав Євген Нищук.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 :::::::::::::::::: 14.03.2017 00:25
Подпись ко второму фото:
Е.Нищук: "Товарищ Овчаренко, это - ворота. НОВЫЕ ворота, товарищ Овчаренко!" :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Петрович 13.03.2017 21:47
Цитую культура:
Ну и взгляд у балабола :lol: вроде он "в теме" :-x

Лицо одухотворенное ранним Ренесансом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 культура 13.03.2017 18:25
Ну и взгляд у балабола :lol: вроде он "в теме" :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Погляд 13.03.2017 13:50
На фото - спілкування інтелектуалів культурної галузі. Мабуть, говорять про Шевченка як рок-кобзаря.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100