реклама

реклама

«Академія стратегічних досліджень» починає партнерську участь у проекті під назвою «Регіональні голоси за децентралізацію», що його реалізовує Кіровоградський прес-клуб реформ – за підтримки «Фонду розвитку ЗМІ» Посольства США в Україні. Мета проекту - поширення демократичних цінностей і процесів у суспільстві в Центральній Україні, особливо у сільській місцевості, а також підвищення активності місцевих спільнот в ході процесів децентралізації та удосконалення навичок журналістів місцевих видань щодо висвітлення децентралізації та місцевих ініціатив.

ResizeImage.aspx

- У рамках проекту ми будемо тісно співпрацювати із партнерами та журналістами у трьох центральних областях України, зокрема у Кіровоградській, Вінницькій та Черкаській, - розповідає виконавча директорка «Академії стратегічних досліджень» Любов Ропало.

За її словами, планується інтенсифікувати використання місцевими журналістами нових медіа – для кращого висвітлення процесів децентралізації та встановлення стійкого діалогу між місцевими громадами та місцевою владою.

Пані Ропало переконана, що, не зважаючи на активну фаза реформи децентралізації, досі мала частина місцевих громад розуміє ті можливості, які відкриваються, і роль мешканців у  процесах прийняття рішень. Задля інтенсифікації цих процесів, до проекту будуть залученні регіональні журналісти, блогери та медіа-активістів, а також лідери громадських організацій, що працюють в області демократичної участі. За допомогою навчання і підвищення кваліфікації для цих активістів, вони стануть мультиплікаторами демократичних і журналістських цінностей для ширшої аудиторії медіа-споживачів на Кіровоградщині, Вінниччині та Черкащині.

На перший місяць весни заплановано провести триденний тренінг для журналістів, у тому числі із Черкаської області, під час якого вони отримають знання у сфері демократії, реформи децентралізації,  а також якісної журналістики.

- Участь у тренінзі дозволить журналістам покращити свої знання та навички, а також сприяти впровадженню демократичних цінностей в процесі децентралізації в їхніз областях, - розповідає Любов Ропало. Також, за її словами, у Черкаській області пройде адвокаційна кампанія та круглий стіл для обговорення поточних проблем у сфері децентралізації.

- Наші колеги із Кропивницького розроблять он-лайн тести на тему децентралізації, які будуть розміщені для вільного доступу у мережі для підвищення уваги широких кіл громадськості до процесів децентралізаці та поліпшення знань про децентралізацію у мешканців Центральної України, - розповідає виконавча директорка «Академії стратегічних досліджень».

Наприкінці проекту відбудеться медіа-конкурс та Журналістський форум  якісної журналістики – як підсумок проекту та обмін кращими практиками.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Жінка 16.03.2017 10:48
Децентралізація - це розвал України, областей, районів, сіл, шкіл, лікарень і т.д, а головне знищення українців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 депутат 15.03.2017 19:42
Нехай краще научать журналістів, щоб писали, як вижить на 1200 грн. пенсії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100