реклама

реклама

15 березня 2017 року фракція ВО «Свобода» у Канівській міськраді ініціювала позачергову сесію у зв’язку з силовим розгоном активістів, учасників російско-української війни, які блокували торгівлю з окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Позачергова сесія відбудеться 20 березня о 10:00 у сесійній залі Канівської міськради. Про це інформують в прес-службі політсили.

На сесії розглянуть вимоги до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України:

1. Відправити у відставку міністра МВС А. Авакова, заступника міністра МВС В.Аброськіна та першого заступника Голови СБ України – керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України В. Малікова.

2. Припинити будь-які стосунки з ОРДЛО, як злочинним терористичним угрупування, ухваливши закон «Про тимчасово окуповані території України»

3. Депутатам Верховної Ради України підтримати законопроект 2066а авторства Юрія Левченка «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України».

4. Позбавити банки Російської Федерації  ліцензії та права працювати на території України, заблокувати російські платіжні системи в Україні.

5. Визнати на законодавчому рівні війною російську агресію проти України та ввести воєнний стан на окупованих та прилеглих до них територіях.

6. Взяти під контроль держави України стратегічні об’єкти, які перебувають в руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом.

7. Вимагаємо від МВС України та Антитерористичного центру СБУ утриматися від силового протистояння в середині країни.

«Народ учора хотіли заспокоїти й у ЗМІ поширили чутку, що нібито РНБО уже забороняє торгівлю з ОРДЛО та російські банки. Проте українці не мають дати звести себе на манівці. Рішення РНБО про припинення торгівлі із окупованими територіями Донецької та Луганської областей, яке всі так жваво обговорюють, досі немає на офіційному сайті цього органу. Є лише публікації у ЗМІ з посиланнями на членів РНБО України. Прочитавши не лише заголовок, а й текст публікацій, стає очевидно – «рішення» є певним гібридом між фейком і фарсом. До речі, про покарання винуватців силового розгону блокадників теж жодного слова! Тому ми вважаємо, що цю сесію варто скликати, бо тема буде «зам’ята» - наголосив керівник фракції свободівців у Канівській міськраді Юрій Гамалій.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100