реклама

реклама

В рамках робочої зустрічі заступника директора Черкаського обласного центру зайнятості Марини Сорокіної та директора Центру кар’єри та міжнародних зв’язків, створеного на базі Черкаського державного бізнес-коледжу, Таміли Залозної було обговорено ряд питань щодо співпраці між сторонами, повідомили «Прочерку» у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ.

фото2

«На цей час в навчальному закладі функціонує Центр кар’єри та міжнародних зв’язків, який надає прекрасну можливість молоді отримати максимум інформації «з перших рук», познайомитися з організаціями, установами, в яких у подальшому можна буде отримати роботу, оцінити свої шанси та зрозуміти, яких зусиль необхідно докласти, щоб претендувати на ту чи іншу вакансію. Тому, саме перед навчальним закладом постає відповідальне завдання не лише надати гідну освіту студентам, але й працевлаштувати їх на Черкащині», - відзначила Таміла Залозна.

У свою чергу Марина Сорокіна наголосила, що служба зайнятості докладе максимум зусиль задля сприяння у пошуку роботи випускників закладу. За її словами саме проведення активних профорієнтаційних заходів, фахівцями служби серед молоді, буде першим кроком до майбутнього їх професійного самовизначення та розширить знання підлітків про послуги служби і потреби на ринку праці регіону. «В Центрі представники служби зайнятості готові організовувати спільні зустрічі з роботодавцями та головами студентських рад або студентами, які бажають працевлаштуватися, адже черкаські роботодавці потребують  кваліфікованих фахівців та досвідчених спеціалістів. Водночас у Центрі кожен бажаючий може, за допомогою спеціалістів служби зайнятості, пройти індивідуально тестування та підібрати роботу».

Під час робочої зустрічі директор Центру кар’єри Таміла Залозна також розповіла про пріоритетні напрямки діяльності Центру, зазначивши що це:

- влаштування студентів на виробничу практику;

- створення Асоціації випускників, а саме формування банку даних про активних випускників закладу для встановлення і розвитку зв’язків, обміну інформацією і сприяння їм у працевлаштуванні;

- стажування студентів за кордоном, інформування студентів коледжу про можливість проходження виробничої практики у більш ніж 30-ти країнах та закордонних вузах;

- інформування громадськості про діяльність Центру кар’єри;

- співпраця з роботодавцями, яка передбачає організацію та проведення Ярмарків кар’єри, створення бази даних вакансій, необхідних для роботодавців та інформування студентів щодо існуючих вакансій;

- створення Бізнес-інкубатора, який сприятиме формуванню якостей молодого фахівця та адаптації його  до сучасних вимог на ринку праці.

Наприкінці зустрічі між сторонами було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю у напрямку працевлаштування молоді Черкащини.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100