реклама

реклама

У черкаській загальноосвітній школі № 5 у зв’язку із чималою кількістю учнів, хворих на гострі респіраторні захворювання, та низькою відвідуваністю на карантин закриті декілька класів. Про це інформує прес-служба МВК.

За словами головного санітарного лікаря Черкас Василя Загороднього, нині місто ще не перетнуло епідеміологічний поріг, але через погіршення погодних умов кількість інфікованих може збільшуватися.

– Порівняно з минулим тижнем у місті на ГРЗ захворіло майже на сто осіб менше: 1823 особи, серед них 1327 дітей, – говорить лікар. – Зараз до епідпорогу ми недотягуємо 23,2%, до цього показник сягав 17%. Рівень захворюваності нині відповідає середньому. Якщо ж інтенсивність зростатиме, особливо серед дітей, то ми будемо вводити карантин у всіх навчальних закладах та установах міста.

Медики Черкас звертаються до містян робити щеплення, оскільки це єдиний дієвий профілактичний захід проти недуги. Вакцина є у наявності в аптечній мережі. Нею уже щепилося 2 214 осіб.

Крім того, слід дотримуватися особистої гігієни, часто провітрювати приміщення, робити вологе прибирання і при перших симптомах хвороби звертатися до лікаря.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100