реклама

реклама

16 березня Черкаський національний університет уклав угоду про академічне співробітництво з Університетом економіки в Бидгощі. Метою угоди є співпраця в напрямку наукової, навчальної, культурної та організаційної діяльності, інформує сайт ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

008

До ЧНУ завітали директор Європейського інституту, доктор, професор Світлана Кашуба та директор філії Європейського інституту, доктор, Олексій Докучаєв.

Пані Світлана розповіла про переваги співпраці саме з їхнім навчальним закладом та наголосила, що освічені люди знають: «Не треба брати в Європи гроші, треба брати в Європи технології. Наш заклад готовий ділитися технологіями».

«Черкащина має дружні зв’язки з Польщею, які розпочалися ще у 1970 роках саме з міста-побратима Черкас — Бидгоща, — зазначив ректор ЧНУ Олександр Черевко. — Наш університет здійснив вагомий внесок у розбудову співпраці між нашими країнами. У 70 роках ХХ століття університет приймав гостей з Бидгощської вищої школи, а наші студенти та викладачі були частими гостями польського навчального закладу. У 2001 році за сприяння Генерального Консульства та Посольства Республіки Польща у Києві у Черкаському національному було відкрито перший в Україні Полонійний центр, що став осередком комунікації між українським і польським народами. Тож співпраця з Університетом економіки продовжить наші дружні стосунки з Бидгощем та Польщею».

Після підписання угоди гості відвідали Полонійний центр університету та Музей українського рушника.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 черкащанин 19.03.2017 19:26
Уряяяяяяя! Да здравствует самый честный ректор в мире!!!!!!!!!!! !!!!! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100