реклама

реклама

З метою запобігання злочинності серед неповнолітніх, фактів бездоглядності та безпритульності дітей працівниками відділу ювенальної юстиції прокуратури області проведено профілактичну роботу серед школярів міста Черкаси.

Увагу дітей зосереджено на недопущенні вчинення злочинів у неповнолітньому віці та вказано на кримінальну відповідальності за їх вчинення, обговорено профілактику насилля в сім’ї щодо дітей.

У ході бесіди зазначено, що вчинення кримінальних правопорушень -  небезпечне соціальне явище. Багато неповнолітніх правопорушників вчинили злочин з цікавості та пустощів, у стані алкогольного сп'яніння, щоб утвердитися в очах однолітків, показати свою силу і перевагу. Когось підштовхнув до злочину авторитет і приклад старшого із злочинного світу. Адже підлітки дуже вразливі і легко потрапляють під вплив.

Вкотре акцентовано, що в соціальних мережах набуває загрозливої популярності серед підлітків гра під назвою «Синій кит». У смертельної гри багато назв: «Тихий дім», «Море китів», «Розбуди мене о 4:20», але результат завжди однаковий – самогубство дитини.

Дітям наголошено, що багато українських підлітків вже постраждали від суворих умов цієї гри. За правилами дитина повинна виконувати різноманітні квести, що пов’язані із заподіянням собі шкоди.

Неповнолітні були зацікавлені бесідою з працівниками прокуратури, в ході якої ставили безліч питань, на які отримали вичерпні відповіді.

Робота на вказаному напрямі, зокрема постійна співпраця із закладами освіти щодо профілактики злочинності серед дітей, триває.

Про це повідомила прес-служба  прокуратури Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100