реклама
Sucurity Police

реклама

16 березня вночі піддався злочинному нападу ювелірний магазин «Зоряний», що в Черкасах по вул. Смілянській, 76, тобто по сусідству з обласним головним управлінням Національної поліції. Зловмисники за допомогою ломика пошкодили пластикову частину вхідних дверей та проникли до приміщення магазину, інформують в управлінні поліції охорони в Черкаській області.

IMG_20170316_050218

Отримавши о 3.40 год. повідомлення про спрацювання охоронної сигналізації та під’їжджаючи до об’єкту, поліцейські помітили, що двоє невідомих з сумками перебігають дорогу в напрямку скверу «Соборний». Підозрювані зникли в гущині парку. Поліцейські кинулись навздогін.

Зоряний 2016-09-03 Слід зауважити, що сквер «Соборний» являє собою дуже вигідний для злочинців і складний для переслідування об’єкт. Його площа становить майже 13 гектарів зелених насаджень, на його території ведеться велике будівництво церковних споруд, до його меж з різних боків прилягають приватний сектор, залізничні колії, територія стадіону.

Тож було прийнято рішення викликати на допомогу ще два наряди груп реагування поліції охорони, а також, по лінії «102» – наряд патрульної поліції. Таким чином, спільними зусиллями заблокували всі вірогідні виходи крадіїв з парку.

Одного з утікачів поліцейські охорони затримали, коли він намагався перескочити паркан будівельного майданчика, а другого вже аж на протилежному боці парку, при спробі вибігти на вулицю Святомакаріївську.

Тікаючи, підозрювані повикидали свої торби та знаряддя злочину: балаклаву, рукавички, спеціальний ніж, яким вирізали пластикові двері, а також награбоване – більше 3 кг ювелірних виробів.

Але під час поверхневого огляду у одного з крадіїв знайшли в кишенях срібні хрестик та браслет з пограбованої «ювелірки».

Затримані виявились «бувалими» злочинцями – мають за плечима не одну «ходку» за крадіжки та грабунки. До того ж один із затриманих підозрюється у зґвалтуванні, яке вчинив 9 березня цього року у м. Золотоноша Черкаської області.

Наразі затриманими злочинцями займаються слідчі Черкаського відділу національної поліції.

У поліції звертають увагу громадян на той факт, що сучасні засоби так званої пасивної охорони – броньовані двері, замки, грати та ін., не дають гарантії того, що ваше майно не перейде у власність злочинців. А пластикові двері та вікна відчиняють дуже легко і, головне, швидко. В даному разі злодії витратили менше двох хвилин для злому пластикових дверей, проникнення до приміщення, викрадення цінностей та вихід з об’єкту, що свідчить про добре підготовлений та здійснений злочин і недостатній рівень захисту об’єкта. Ця ситуація вкотре стверджує – на сьогодні найефективнішим засобом захисту майна є встановлення засобів сигналізації та озброєний наряд професійно підготовлених працівників поліції охорони.

Черкаси-магазин-1

Черкаси-магазин-2

реклама

Коментарі  

 
+12 #2 Петрович 18.03.2017 17:34
Цитую Микола:
поліція то спрацюала, але прокуратура це діло розвалить... От побачите... Завдяки прокуратурі досі не можуть посадити за грати грабіжників квартири журналіста О. Вівчарика зі Сміли... Прокуратура не працює

Згоден. Опера ганяють як собаки. Слідчі закріпляють докази. А у прокуратурі працюють мажори.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Микола 18.03.2017 16:21
поліція то спрацюала, але прокуратура це діло розвалить... От побачите... Завдяки прокуратурі досі не можуть посадити за грати грабіжників квартири журналіста О. Вівчарика зі Сміли... Прокуратура не працює
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100