реклама

реклама

Незважаючи на застереження рятувальників щодо небезпеки спалювання сухої рослинності та сміття, громадяни продовжують активно спалювати рештки сухої рослинності на городах, присадибних ділянках, відкритих територіях.

З метою запобігання виникненню пожеж в екосистемах, 20 березня у співробітники Смілянського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області спільно із засобами масової інформації провели роз’яснювальну роботу серед населення щодо попередження спалювання сміття та сухої трави.

Під час рейду рятувальники поспілкувалися з громадянами, розповіли про необхідність дотримання вимог пожежної безпеки у побуті, про небезпеку розповсюдження вогню з відкритих територій на присадибні ділянки, господарчі будівлі та житлові будинки, а також розповіли про останні надзвичайні події, які виникли в області та наслідки від пожеж.

Щоб мешканці пам’ятали та дотримувалися елементарних правил безпеки, рятувальники вручили громадянам тематичні листівки та пам’ятки.

«Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття. Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території. Не слід кидати непогашені недопалки цигарок, а розводити вогнища дозволяється лише в безвітряну погоду під постійним наглядом. Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття! Також, слідкуйте за розвагами дітей, роз’яснюйте їм про небезпеку пожеж, ховайте від них сірники та запальнички. Якщо ви стали свідком пожежі, негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за телефоном 101», – наголошувала провідний інспектор Смілянського РВ У ДСНС Ірина Лисенко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100