реклама

реклама

З початку 2017 року власники нерухомості міста Черкаси перерахували до місцевого бюджету 4,4 млн.грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 24 %, або майже на 0,9 млн.грн. більше надходжень січня-лютого 2016 року.

Безперечним лідером у сплаті податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є власники майна – юридичні особи, ними вже сплачено понад 4,3 млн грн.

index

Нагадуємо, що платники - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подали контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Внесок платників – фізичних осіб протягом січня-лютого поточного року – майже 64 тис. грн, що на 16 тис. грн. менше надходжень відповідного періоду минулого року. Громадяни сплачують податок у 2017 році за минулий рік за ставками і з урахуванням пільг 2016 року.

Про суму нарахованого податку на нерухоме майно громадян – фізичних осіб Черкас повідомить до 1 липня звітного року Державна податкова інспекція у м. Черкасах, вручаючи податкові повідомлення-рішення. У разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних. Однак зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню цього терміну до моменту сплати податку буде нарахована пеня.

Для звірки даних щодо нарахованої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, громадяни та фізичні особи – підприємці, які є власниками об’єктів нежитлової та житлової нерухомості у місті Черкаси, можуть звертатись до ДПІ у м. Черкасах за адресою: вул. Хрещатик, буд. 235, каб.415, т. 45-80-44.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100