реклама

реклама

Минулої суботи ФК «Черкаський Дніпро» провів перший офіційний матч у рамках чемпіонату України по футболу серед команд I ліги. У 21-му турі на своєму полі черкаська команда перемогла стрийську “Скалу” 2:1.

640x360-images-news-022017-.thumbs-199fe5a6babaa2bb9da7053270043e57_930_0_0

Напередодні поєдинку футболісти «Черкаського Дніпра» були змушені проводити підготовку до матчу на полі в селі Вергуни Черкаського району. Причиною цього стала позиція керівництва КП «Центральний стадіон». Воно домовилося з донецьким «Олімпіком» про те, що перенесений матч 17-го туру чемпіонату України з футболу в Прем`єр-лізі з «Карпатами» (Львів) дончани зіграють 24 березня в Черкасах. Щоб не “псувати” газон перед матчем «Олімпіка» з «Карпатами» черкаській команді відмовили надавати поле для тренувань. У результаті під час суботнього матчу “Черкаського Дніпра” зі “Скалою” на фан-секторі черкаської команди було розгорнуто “розтяжку” “Геть Олімпік з Черкас”.

Президент корпорації “Міжнародне фізкультурно-спортивне об`єднання “Футбольний клуб “Черкаський Дніпро” Володимир Лашкул каже, що не варто робити таких закликів. Про це інформує прес-служба клубу, посилаючись при цьому на сайт "Провінція".

– Черкащани - люди привітні, завжди піснею, хлібом і сіллю зустрічають гостей. У цій ситуації ми повинні виходити з того, що «Олімпік» - команда Української Прем’єр ліги. Підкреслюю! Команда Української Прем’єр ліги! Не вина футболістів «Олімпіка» в тому, що вони повинні шукати стадіон і домівку за межами Донецької області. Все, що відбувається на Сході нашої держави - це наш спільний біль, наше спільне горе...Тому я закликаю черкаських «Ультрас» і прихильників команди «Черкаський Дніпро» з повагою поставитися до рішення міської ради Черкас та директора стадіону Юрія Гончарова про надання можливості «Олімпіку» грати матчі в «Черкасах»...

- Тобто, фанати зробили проблему з нічого?

- Їх заклик, на мою думку, неприйнятний...Але проблема в іншому - в створенні рівних умов для організації навчально-тренувального процесу на стадіоні як для команди Прем’єр ліги, так і для «Черкаського Дніпра». Питання у коректності процедури вирішення цього питання. Ми хотіли б взяти участь у переговорах з керівництвом «ФК «Олімпік », бо могли б запропонувати корисні речі. Зокрема, щодо графіку тренувань - з урахуванням інтересів обох команд, а також команди U19, яка незабаром стартує у другому колі Всеукраїнського турніру. Можна було б обговорити можливість проведення в Черкасах міжнародних матчів за участю жіночої національної збірної України з футболу, які заплановані на червень.

- А стадіон у Черкасах витримає таке навантаження?

- Упевнений, що обидва клуби могли б сприяти тому, щоб на Центральному стадіоні якнайшвидше завершилася реконструкція запасного футбольного поля. Сьогодні я проінспектував хід робіт на цьому полі. Трішки здивований, що воно буде без підігріву. Це - вчорашній день! Слід терміново внести зміни до проекту і робити запасне футбольне поле з підігрівом...

Нагадаємо, футбольний клуб «Олімпік» з Донецька, який грає футбольній «Прем’єр-лізі», ніяк не може визначитися, де ж він буде проводити свої домашні матчі у другій частині поточного сезону. Після невдалої спроби домовитися про постійну оренду «Арени Львів», погляд донеччан упав на Черкаси.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 петро 22.03.2017 19:05
Підтримую Лашкула,треба проявити гостинність і не принизувати самих себе,тим більше від таких ігор виграє і футбол і вболівальники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100