реклама

реклама

Опозиція називає мера Черкас Мао Дзедуном

Опозиція називає мера Черкас Мао Дзедуном

Сьогодні на сесії Черкаської міськради міський голова Сергій Одарич пригадував свою поїздку в Китай. Взагалі, тема Піднебесної виникала на початку сесії не раз.

 Першим порушив тему поїздки в Китай депутат Володимир Мамалига. Виступаючи на початку сесії, він згадав, що міська влада відмовила у реєстрації ініціативних груп міського референдуму, обраних на зборах територіальної громади міста 10 листопада 2011 року. Нагадаємо, що референдум проти влади ініціювали соціалісти.

– Тепер стає зрозумілим, для чого міськрада створювала такий штат відділу судового супроводу. У той час поки міський голова з депутатами вивчає неоціненний досвід Маодзедуна, у Черкасах громаді відмовляють в реалізації її права достроково припинити повноваження влади, яка не може забезпечити їм діяльність пологових будинків,  дитячого харчування в садочках на грудень, прав і свобод громадян. Але через десять днів знову будуть скликані ініціативні групи і сподіваємося, що виконавчий комітет їх зареєструє! – зазначив Володимир Мамалига.

Очевидно, згадана у виступі депутата тема нещодавньої поїздки мера в Китай зацікавила й інших. Депутат Віктор Білоусов перед затвердженням порядку денного попросив Сергія Одарича таки розповісти, як же воно там в Піднебесній.

– У Китаї черкаська делегація в складі шести осіб перебувала впродовж шести днів. У делегації були я, моя дружина, керівник департаменту економіки Ірина Удод, заступник міського голови Олексій Гужва, депутат міськради Сергій Ткаченко і його дружина Марина, що мають власний садовий центр. Ми представили місто на 8-й Міжнародній китайській виставці садівництва, яка відбулася у місті Чунцін. Спеціально до цієї виставки був створений величезний парк, до речі, на місці колишнього звалища відходів. Серед величезного парку 5 соток території в українському стилі оформила родина Ткаченків, - розповів міський голова. – Мали також зустріч з керівництвом китайського міста Ваньчжоу, що є нашим побратимом. Підписали угоду про культурний та економічний розвиток на найближчі роки. На базі Першої міської гімназії та медичного коледжу буде вивчення китайської мови. Здійснюватимемо також культурний обмін. Що стосується Чунціну, то домовилися про співпрацю в галузі транспорту. Китайське місто виробляє гібридні автобуси. Домовилися про те, щоб вже наступного року переводити громадський транспорт Черкас на гібридні види транспорту, що працюють на акумуляторах з додатковою підзарядкою. Як варіант це можуть бути сонячні батареї. Такі основні моменти поїздки.

«…ця клумба облаштована на одному з автомобільних кілець Чунціна під пішохідним мостом. Має гарний та доглянутий вигляд, і прикрашає своїм дизайном проїжджу частину. На ділянці вдало підібрані квіти та кущі, головний акцент - на чіткості ліній. Щось схоже можна створити й у нас у Південно-Західному районі….» (депутат Сергій Ткаченко на своїй сторінці у Facebook)

«…ця клумба облаштована на одному з автомобільних кілець Чунціна під пішохідним мостом. Має гарний та доглянутий вигляд, і прикрашає своїм дизайном проїжджу частину. На ділянці вдало підібрані квіти та кущі, головний акцент - на чіткості ліній. Щось схоже можна створити й у нас у Південно-Західному районі….» (депутат Сергій Ткаченко на своїй сторінці у Facebook)

Сергій Одарич запевнив, що перебування міського голови в Китаї здійснювалося за кошти приймаючої сторони. Що стосується інших учасників делегації, зокрема дружини мера, то вони самі оплачували собі дорогу та перебування.

– То це Сергій Олегович поїхав в Китай, щоб розібратися з новим електротранспортом і не призначати мене директором тролейбусного парку, як він обіцяв раніше, - напівжартома сказав у виступі депутат Микола Булатецький.

Далі він став говорити про європейську інтеграцію і про входження Черкас до ЄС.

– Після вступу до ЄС якість життя суттєво не зміниться. Вона зміниться від того, як ми працюватимемо. От нам довелося побачити як працюють ті самі китайці. Вулиці порожні! Всі працюють! А у нас вийдіть зараз на вулицю! Та пройти нема де! Вважаю, що рівень життя залежить від того, як ми працюємо, - розмірковував Сергій Одарич.

Детальний звіт міського голови про поїздку в Китай він пообіцяв озвучити усім бажаючим увечері в каб. 206 міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Ну-ну 25.11.2011 17:48
Это кому брошено обвинение, что не работают, а по улицам ходят. Кто ж в нашей державе виноват, что людям нет работы? По словам Одарича получается, что сами люди и виноваты. Маразм, да и только!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 КОСТЯ 24.11.2011 19:08
Врет все и не краснеет. Покаталась семейка за государственный щет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Даша 24.11.2011 17:09
Щановний пане Одарич! Ви б краще вийшли на площу до черкащан і розказали їм за свої поїздки до Китаю, щоб це почули всі люди а не працівники міськвиконкому, особливо пенсіонери, вчителі, лікарі. Оце було б справедливо та ще й звіт зробили про свою чудову працю, бо вже скоро кінець року.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Влом 24.11.2011 16:53
Якщо Одарич-Мао, тоді Булатецький Хунвейбін :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100