реклама

реклама

Професія токаря – одна з найбільш розповсюджених професій металообробки, яка використовується  в механічних, інструментальних і ремонтно-механічних цехах підприємств машинобудування, суднобудування, авіабудування, приладобудування;  в ремонтних цехах сільського господарства, транспорту, зв’язку, будівництва. Необхідність у цих фахівцях постійна  і має тенденцію  до зростання.

фото

Учасник АТО Павло Голованець, звернувшись до Жашківського районного центру зайнятості у пошуку роботи, вирішив у мирному житті здобути  професію токаря. Фахівці центру зайнятості запропонували пройти таке навчання на базі Державного навчального закладу «Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості».  За час навчання Павло опановував такі дисципліни: «спецтехнологія», «матеріалознавство», «допуски та технічні вимірювання», «електротехніка з основами промислової електроніки», «читання креслень» тощо. Виробничу практику проходив на підприємстві  ТОВ «Мікрон» м. Одеси, набуваючи практичних навиків  на сучасному обладнанні під пильним оком досвідчених наставників: вивчав  конструкцію і правила перевірки на точність токарних верстатів різних конструкцій; способи установки, кріплення, вивіряння деталей і методи визначення технологічної послідовності їхньої обробки; влаштування та правила теплообробки, заточування і доведення всіх видів різального інструменту; способи досягнення встановленої точності та чистоти обробки; правила визначення режимів різання по довідниках і паспорту верстата.

По закінченню навчання чоловік поділився враженнями: «Висококваліфіковані викладачі, просторі і світлі навчальні приміщення, обладнані інтерактивною електронною технікою, прекрасні умови проживання в гуртожитку – все сприяло якнайкращому засвоєнню теоретичних і практичних знань».

Павло Анатолійович успішно склав державну кваліфікаційну атестацію та отримав свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації за професією «токар» 2 розряду та працевлаштований на підприємство «Соколівка»  відповідно до укладеного договору.

Відділ організації профнавчання ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100