реклама

реклама

Старовинна будівля, у якій розташована Черкаська дитяча музична школа №1, руйнується просто на очах. Колись прибутковий будинок підприємців Лисака і Гаркавенка, збудований на вулиці Байди Вишневецького майже півтора століття тому, нині в аварійному стані. Стіни цієї пам’ятки архітектури через просідання ґрунту та нещадність часу буквально тріщать по швах, інформує «vikka.ua».

894487

– Сумно споглядаю, як на очах поступово руйнується пам'ятка архітектури – нині дитяча музична школа №1 ім. М. В. Лисенка. Ще кілька місяців тому таких великих тріщин не було, – зазначає начальник відділу містобудівного кадастру міськради Федір Балаба.

Рятувати будинок взялися міські владці. Там вже почали роботи з укріплення фундаменту.

– Нерівномірна усадка ґрунту під фундаментом спричинила появу тріщин на стінах будівлі. Для того, щоб їх ліквідувати, департамент освіти розробив проектно-кошторисну документацію на реконструкцію будівлі. Її перший етап полягає у підсиленні фундаменту, аби запобігти подальшому руйнуванню будівлі. Власне, ці роботи розпочато, зокрема вже вирито котловани, – зазначив заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики міськради Богдан Бєлов.

Обійдеться реконструкція будівлі у близько 2,5 мільйона гривень. Утім, чиновник додає, що наразі роботи на об’єкті призупинені через відсутність фінансування.

– У 2017 році на школу поки що передбачено спрямувати мільйон, аби ліквідувати аварійність. На наступному етапі мають провести внутрішні роботи. Думаю, будемо виходити на депутатів міської ради, щоб віднайти у бюджеті усю необхідну суму і завершити роботи на об’єкті цьогоріч, – зауважує Богдан Бєлов.

949099

200701

520915

Фото: Facebook / Fedir Balaba

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Розум 24.03.2017 19:19
На льодовий палац 120 млн є, а на музичну школу 2,5 мільйона гривень немає. Отакі пріоритети.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 стабилизец 23.03.2017 17:18
можно принимать ставки - рухнет или сгорит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100