реклама

реклама

Загальновідома унікальна рівнинна локація підсніжника складчастого знаходиться у Холодному Яру на території Креселецького лісництва ДП "Кам`янське лісове господарство".  Проте, як повідомили у лісгоспі, Холодний Яр – не єдине місце зростання цієї рідкісної червонокнижної квітки.

DSC_0121

Майже два десятиліття тому працівники Тимошівського лісництва Кам`янського лісгоспу вирішили провести експеримент і насадили холодноярський підсніжник у підпорядкованих лісових масивах.

– Рослину висаджували на кількох галявинах, але прижилася вона не скрізь, – зазначає лісничий Тимошівського лісництва В`ячеслав Діденко. ­– Та в одному місці підсніжник добре акліматизувався і почав стрімко поширюватися – це територія поблизу сіл Тимошівка та Юрчиха. Ми спостерігали за цим з року в рік і станом на сьогодні вже маємо таку популяцію на загальній площі понад 4 гектари.

Про прекрасний килим рідкісних первоцвітів у Тимошівському лісництві ще мало хто знає – як серед місцевого населення, так і серед туристів. Та не зважаючи  на це, лісівники щороку протягом березня посилено охороняють цю територію, щоб уберегти  від можливого браконьєрського знищення і тим самим забезпечити подальше поширення підсніжника складчастого.

Нещодавно лісівники провели екскурсію для учнів Тимошівського шкільного лісництва до квітучої галявини. Разом з їх керівником Світланою Погорілою на свіжому повітрі провели природничий урок. Юні природолюби були у захваті від побаченого та пообіцяли допомагати лісівникам у збереженні й охороні первоцвітів, що  зростають поблизу їх рідних домівок.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100