реклама

реклама

Про такий проект у департаменті освіти та гуманітарної політики міста замислювалися упродовж кількох останніх років. Батьківські ради вже діють у Вінниці, Харкові, Кропивницькому, Львові. Обговорити створення такої у Черкасах заплановане на 28 березня.

information_items_6375

Батьківські ради створюють при міській чи районній раді, мерові. Вони мають положення про свою роботу та пильнують низку питань: харчування дітей, дотримання законодавства щодо прав учнів, носіння шкільної форми, температурного режиму в навчальних закладах, благодійництва тощо. У Черкасах наразі питання вийшло на новий рівень і в департаменті освіти міста тішаться, що серед батьків є активні, готові долучитися до вирішення проблем галузі.

- Почасти батьки та адміністрація чи учителі закладу бачать одну й ту саму ситуацію по-різному, саме тому ми підтримуємо ідею створення Батьківської ради, -  говорить директор департаменту Ігор Волошин. – Проте, знати про проблеми – лише півсправи, головне – реалізовувати пропозиції та використовувати позитивний досвід. Особисто я періодично зазираю на сторінки груп «БАТЬКИ SOS» та «БАТЬКІВСЬКА РАДА ЛЬВІВЩИНИ». Там порушують справді болючі питання. Зокрема, про причини зауважень та негативний формат записів учителів у щоденниках, доцільність дошок пошани учнів як радянської спадщини, відповідність навантажень у школі чинним нормам, зокрема, щодо ваги шкільного ранцю учнів молодшої школи та безліч інших, які впливають на якість навчання.

Керівник переконаний, що навчально-виховний процес має ставати більш відкритим, лояльним до дитини. Не йдеться про вседозволеність, а про зміну позиції з «учитель – головний» на «учитель – порадник, партнер» там, де це ще не відбулося. Тож новий орган стане партнером у покращенні умов для розвитку і навчання дітей.

Обговорити проект батьків запрошують 28 березня о 17.00. Зустріч відбудеться у актовій залі департаменту, 1 поверх за адресою: вуг. Гоголя, 251. Контакти куратора проекту – заступниці директора департаменту Марини Леонідівни Бакланової 37-33-86.

Про це пише департамент освіти і гуманітарної політики Черкаської міськради

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Каврай 25.03.2017 08:35
На старому сайті департаменту можна знайти інфу,що така рада вже діяла років 10 тому. Це іі продовження чи новий проект?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 А 25.03.2017 01:35
«Батьківські ради створюють при міській чи районній раді, мерові.» А може це не батьківська (ну, чи громадська) рада ПРИ КОМУСЬ ТАМ, а таки міська чи районна рада разом із міським головою (НЕ МЕРОМ!!!) ПРИ ЧЕРКАСЬКІЙ ГРОМАДІ? І, може, ці всі такі із себе та таки почнуть виконувати ті функції для яких їх найняла громада - організовувати таки роботу всіх систем у місті, і освіти також, в інтересах громади, яка їх найняла, замість імітації роботи, збирання звітів, виставлення себе такими собі царьками "на кормлєнії" і створенням різних фіктивних рад, на які намагаються перекласти свої обов’зки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Гість 24.03.2017 23:41
"Контакти куратора проекту – заступниці директора департаменту Марини Леонідівни Бакланової 37-33-86" - це все, що потрібно знати про мету створення подібної ради((
Схоже на згуртування існуючих БК в єдину "мегаструктуру", під контролем Бакланової...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Призьба 24.03.2017 23:11
Треба подумати ще й про раду (секцію) дідів і бабів. Вони теж причетні до виховання внуків і у них більше часу для громадської роботи. Та й досвід є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100