реклама
Sucurity Police

реклама

Більше години на сесії Черкаської міської ради тривало обговорення питання «Про затвердження передавального акта з припинення Черкаського пологового будинку №2». Ідеться, зокрема, про те, що з двох пологових будинків роблять один «Центр матері і дитини», але залишають функціонувати обидва приміщення.

Сьогоднішня сесія викликала у мера хвилю емоцій

Сьогоднішня сесія викликала у мера хвилю емоцій

 

 - Цей майбутній заклад буде функціонувати на двох базах – і на Конєва, і на Чехова. Нагнітання штучних страстей, напевне, здійснюється з тієї причини, що в одному закладі не може бути двох головних лікарів, двох головних акушерів, двох бухгалтерів… - виступав на сесії директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник.

Утім, це питання в депутатів викликало чималу хвилю емоцій. Частина виступала проти об’єднання закладів, а дехто навпаки зауважував, що це об’єднання формальне і суттєвої економії бюджетові не дасть. Як пояснив Олег Стадник, у рік місто зекономить 600 тис. грн.

- Кількість пологів на сьогодні зменшується. Це полуміри, можливо, ми хочемо запобігти заворушенням, але для чого тоді, щоб зберегти гарне обличчя, ми йдемо на те, щоб витрачати державні кошти на пустуючі ліжка, - висловив думку депутат Ігор Валовий.

- В межах міста ми не забезпечимо збільшення народжуваності, якщо до нас не приїдуть китайці, - пожартував мер Сергій Одарич. – Але я розглядаю варіант взяття на обслуговування не тільки жінок Черкас, а й Черкаського району.

Хвилю емоцій викликало це питання і в депутата Миколи Булатецького. Він сказав, що це повторення ситуації з дитсадками, які спочатку позакривали, а тепер у них черги.

Від колективу Пологового будинку № 2 виступила заввідділенням Ірина Риджанич. Вона почала наводити докази, що жінки не хочуть сидіти в чергах під одним кабінетом, що вони мають право обирати, де народжувати і робити це «не на очах у всіх».

Мер  такої постановки питання не зрозумів:

- То ви пропонуєте 150 тисяч пологових будинків? По одному для кожної жінки? От  у нас є пологовий будинок, є будівля, є персонал, і так далі. Він працює сьогодні і працюватиме завтра. Де виникнуть черги, - обурювався Одарич.

odas0

Ще більше його зачепив виступ депутата комуніста Віктора Білоусова, який почав цитувати лист головного санітарного лікаря Черкас, котрий був даний як відповідь на пропозицію закриття пологового будинку № 2 і переведення всіх пологів у будинок № 1. Одарич нагадав, що цей лист санітарний лікар давав майже рік тому. Після того рішення докорінно змінили, залишаючи функціонувати обидві будівлі.

- Ви придумуєте гіпотетично собі проблему і починаєте з нею воювати у своєму виступі! – уже ледь не кричав Сергій Олегович. – Ну нема проблеми, ніхто не закриває! Навіщо ви обманюєте людей!

Зрештою, депутати більшістю голосів таки ухвалили це рішення, тож тепер у місті функціонуватиме єдиний «Центр матері і дитини». Головного лікаря цього закладу, як сказав Олег Стадник, має призначати міський голова.  Побачивши, як голосують колеги, депутат Микола Булатецький забрав свої речі і покинув залу.

реклама

Коментарі  

 
-2 #5 Достали 26.11.2011 17:11
"Побачивши, як голосують колеги, депутат Микола Булатецький забрав свої речі і покинув залу."
А Булатецький ніколи і не сидів на сесіях. В залі засідань він знаходиться тільки до того часу поки там є відеокамери. Попонтувався та й годі... До речі ні в комісіях ні на окрузі також не працює.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #4 Женя 25.11.2011 23:01
Булатецький і Мамалига - юні саботажники!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 sh239k25 25.11.2011 18:37
Неужели нашим долбанным депутатам непонятно, что одырыч делает все, чтобы Черкассы прекратили существование как областная единица.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Фелікс 25.11.2011 09:54
НЕЛЮДИ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 спостерігач 24.11.2011 20:05
масовий психоз та й годі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100