реклама

реклама

До області з усієї України з’їхались близько двох сотень учнів – учасників IV етапу XXII Всеукраїнської олімпіади з історії. Вона триватиме до 28 березня.

Особливість цьогорічних наукових змагань у тому, що до участі долучились і школярі 8-9 класів, раніше – лише 10-11. Це стало можливим,  завдяки ініціативі Черкаської облдержадміністрації спільно з Українським інститутом національної пам’яті.

IMG_4319

– Сьогодні ви маєте унікальну можливість відтворювати правдиву історію рідної землі, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. – На жаль, так склалось, що протягом багатьох десятиліть нас навчали іншій, чужій історії, приховуючи важливі факти й постаті. Ви ж упродовж змагань матимете можливість відтворювати ту історію, якої бракувало нашій нації впродовж останніх століть. Олімпіада юних істориків має особливий державний стратегічний статус, адже саме історія є основою для формування української ідентичності, об’єднуючим ланцюжком для представників різних регіонів України, які прагнуть відкрити таємничий світ минулого, зрозуміти закономірності історичного процесу, зберегти національну пам’ять.

Віталій Володимирович, звернувшись до юних істориків, наголосив на тому, що вони мають усвідомлювати й хоробрість та відчайдушність тих хлопців і дівчат, які в цей час творять новітню історію, охороняючи кордони держави на Сході. Вони дають нам нарешті реальний шанс стати потужною європейською країною, сказав перший заступник. В окопах та бліндажах вони воюють за нинішнє покоління, аби, опанувавши знання, молодь з честю підіймала прапор своєї батьківщини в майбутньому.

Спеціаліст Міністерства освіти і науки України Раїса Євтушенко сказала, що проведення Олімпіади на черкаській землі дозволить доторкнутись до історії справжнього козацького краю – генія українського народу Тараса Шевченка та символа мужності Богдана Хмельницького, інформує прес-служба ОДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100