реклама

реклама

Котко: У нас високий врожай не означає високий добробут виробника сільськогосподарської продукції...

Котко: У нас високий врожай не означає високий добробут виробника сільськогосподарської продукції...

«Залишками соціалізму» називає обласну програму «Село Черкащини – 2020» сільський голова найбільшого в області села - Червоної Слободи – Микола Котко. Мовляв, показники нарощування поголів’я худоби та птиці, виписані в програмі, повертають людей до натурального господарства. Про це сільський голова повідомив 23 листопада на прес-конференції.
 – У свій час мені доводилося виступати на парламентських слуханнях по питанню місцевого самоврядування у Верховній Раді, то я говорив про те, що село – це в першу чергу люди, а не вівці, свині чи кури. Які проблеми цікавлять людей? Насамперед комфортні умови проживання, зокрема, забезпечення якісною питною водою. Неподалік Червоної Слободи розташований «Азот», також в нас є Черкаська нафтобаза, яка теж забруднює навколишнє середовище… Мене дивують оці показники нарощування поголів’я худоби, птиці, які вказані у обласній програмі, прийнятій 22 листопада на сесії обласної ради. Це ж повернення до натурального господарства, зазначив Микола Котко. - Тобто влада дає зрозуміти, що людям не слід чекати від держави, наприклад, зростання зарплат, пенсій, а, як кажуть деякі урядовці, брати лопати і вирощувати картоплю тощо. Ця програма - підставляння і Президента, і його команди. Потрібно створювати нормальні умови для проживання жителів.
Микола Васильович зазначив, що не брав участі в розробці цієї програми, хоча міг би поділитися думками щодо розвитку села.
– Колись ми раділи високим врожаям, раділи, що виготовляємо більше металу тощо. А людям від цього легше? Цього року ми бачимо, що фермери масово невдоволені високими врожаями. Бо в нас високий врожай не означає високий добробут виробника сільськогосподарської продукції. Бо чим більше виростили, тим нижчі ціни і в результаті собівартість цієї продукції стає нижчою. І це призводить до кризи перш за все дрібних фермерських господарств, - зазначив Микола Котко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Оксана Колісник 27.11.2011 09:53
Текст цієї програми читається іноді як анекдот. Переважна його більшість - самовихваляння структурних підрозділів ОДА, або погано скомпільваний і майже нередагований набір "вихватів" із звітів та доповідей. Програма не містить і натяку на аналітику, не кажучи вже про якийсь інноваційний підхід, її розробникам абсолютно байдуже до того, яким буде село через 10 років,або вони про це й думати боялися. Це програма - для "галочки", стосик паперів для виправдання витрачання грошей на чиєсь "усмотрєніє". Цікаво, чи читав її голова ОДА? Як йому, тіпа справжньому докторові наук, інтелектуальний рівень цього витвору очолюваної установи?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100