реклама

реклама

Про послуги служби зайнятості, інноваційні підходи в її роботі, створення нових робочих місць, організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також ряд інших, не менш важливих питань з соціально-економічного життя громади, йшлося під час робочої зустрічі директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка з головою Білозірської об’єднаної територіальної громади Володимиром Міцуком. До обговорення спільних питань долучився і директор районного центру зайнятості Олександр Гриценко.

фото

Білозірська об’єднана територіальна громада утворилася влітку 2015 року шляхом об'єднання Ірдинської селищної та Білозірської сільської рад Черкаського району і являється однією з перших об’єднаних територіальних громад, не тільки в області, але і в державі з новообраним головою.

В ході ділової розмови обговорювалися проблемні питання громади та шляхи їх вирішення. Директор обласного центру зайнятості розповів про послуги служби та новітні підходи в її роботі. «На сьогодні служба зайнятості є сервісною установою, виконує соціальну функцію, надаючи допомогу людям, і завжди відкрита до співпраці. Для роботодавців ми пропонуємо широкий спектр послуг щодо підбору персоналу, не зупиняємось на традиційних формах роботи, а впроваджуємо нові механізми самопрезентації, як роботодавців так і пошукачів роботи, в режимі он-лайн – це використання відеорезюме, відеовакансій, презентацій роботодавців та співбесід за допомогою скайп-зв’язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його. Тому саме в діалозі із соціальними партнерами, роботодавцями ми зможемо напрацювати дійсно нові аспекти подальшої співпраці, що в результаті допоможе роботодавцю отримати кваліфікованого співробітника, а безробітним – стабільну роботу», - наголосив Григорій Дендемарченко.

Водночас директор відзначив, що протягом 2016 - початку 2017 років роботодавцями територіальної громади, а це товариства «Барвінок 2012», «Черлис», «Приват-Агро-Білозіря» та Білозірська сільська рада із заявлених ними 107 вакансій за сприяння служби зайнятості укомплектовано 100. Тобто на 93 відсотки забезпечено потребу у кваліфікованих кадрах.

Одним із актуальних питань, яке розглядалося на зустрічі було питання щодо легалізації зайнятості населення громади. Було відзначено, що саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення. «Основним джерелом наповнення бюджету громади є податок на доходи фізичних осіб, тому на сьогодні для нас дуже важливо, щоб кожна людина, яка працює в приватного підприємця або на підприємстві, була оформлена на законних підставах, а заробітна плата виплачувалася не «в конвертах», - наголосив Володимир Міцук.

За його словами Білозірська об’єднана територіальна громада на сьогодні є лідером в області по підготовці проектів покликаних сприяти поліпшенню добробуту мешканців громади. У 2016 році на формування інфраструктури громади було виділено кошти з державного бюджету та закордонних інвесторів у розмірі 7,3 млн. грн., на які було реалізовано 17 проектів.

Окрема увага під час зустрічі була приділена організації громадських та сезонних робіт на території: «Тільки протягом 2016 року до участі у оплачуваних громадських роботах у Білозірській сільській раді було залучено 55 осіб та використано коштів на суму 66 тис. грн. Таким чином, у кожного безробітного з’явився шанс отримати не лише додаткову матеріальну підтримку, але й внести свій вклад у розвиток і добробут свого населеного пункту», - відзначив голова громади.

Особливе значення Григорій Дендемарченко приділив і питанню щодо підвищення професійного рівня безробітних та задоволенню потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах, що являється однією з дієвих традиційних послуг служби зайнятості. Також він поінформував і про можливість отримання фінансової допомоги членам малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб для організації підприємницької діяльності, що здійснюється відповідно до Порядку реалізації відповідного пілотного проекту.

Між сторонами було досягнуто ряд домовленостей щодо координації спільних зусиль з проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, а саме створення окремого інформаційного куточку в Центрі надання адміністративних послуг для консультування фахівцями районного центру зайнятості населення громади.

У свою чергу директор районного центру зайнятості Олександр Гриценко наголосив, що в умовах загострення проблеми працевлаштування набуває великого значення питання щодо правильного вибору професії, з урахуванням не тільки побажань людини, а й потреб ринку праці. Саме тому, сьогодні важливо і проведення планомірної, постійної профорієнтаційної роботи в районі із шкільною молоддю.

Наприкінці розмови Володимир Міцук підсумував, що «У минулому році відбувся позитивний поступ соціально-економічного розвитку громади. Але ще багато завдань та планів потрібно реалізувати для подальшого її успішного розвитку». Тому він переконаний, що лише спільна злагоджена співпраця між сільською радою, її виконавчими органами, жителями громади, керівниками підприємств, організацій та установ дозволить підтримувати добробут та процвітання громади.

Обласна служба зайнятості готова сприяти у вирішені питань зайнятості мешканців громади та розвитку інфраструктури території.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 чехов 28.03.2017 08:03
а що, в Білозір"ї створено нові робочі місця окрім роздутого штату (більше 40 осіб) сільської ради ? Як завжди іммітація бурхливої діяльності !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100