реклама

реклама

Угоду про відновлення в Черкасах роботи MapaMagic – мобільного додатку для слідкування за рухом громадського транспорту – підписали сьогодні міський голова Анатолій Бондаренко і керівник команди розробників додатку Віктор Євпак.

Пiдписання

– Відверто кажучи, це наша спільна перемога, в тому числі й над тими, хто не хотів впроваджувати в Черкасах подібні прогресивні процеси, – заявив журналістам після церемонії підписання угоди міський голова.

Нагадаємо, додаток MapaMagic працював усю минулу осінь та грудень. На всіх міських тролейбусах було встановлено GPS-трекери, що дозволяло пасажирам відслідковувати їх рух за допомого смартфонів. Це давало можливість краще планувати свій час і виходити на зупинку безпосередньо перед приїздом тролейбуса. Планувалося, що трекери буде встановлено також на автобусах, і цю роботу навіть було розпочато – з’явилася можливість відслідковувати рух автобусів підприємства ПАТ «Черкасиавтотранс» (керівник – Володимир Солом’яний). Для міста й пасажирів ця система була цілком безкоштовною. Але перед Новим роком Віктор Євпак заявив, що через протидію міської влади закриває проект і знімає трекери з тролейбусів.

Згодом представники міської влади повідомили, що планують створити свою власну систему інформатизації роботи громадського транспорту. Але нарешті вдалося знайти компроміс – Віктор Євпак передав MapaMagic у користування місту безкоштовно на десять років.

– Ми знайшли порозуміння, – сказав журналістам Анатолій Бондаренко. – Черкаська міська влада і надалі планує впроваджувати транспортну реформу і спільно з авторами проекту MapaMagic хоче розробити програму, яка була б найкращою в Україні: оптимальною, найбільш зручною і найекономічнішою для бюджету.

На думку Анатолія Бондаренка, MapaMagic корисна не лише для пасажирів, а й для перевізників та міської влади – вона дає матеріал для аналізу руху транспорту та створює можливість робити висновки, наскільки тролейбуси чи автобуси дотримуються графіка.

Пресконф

Віктор Євпак сказав, що вдячний міському голові й усім, хто долучився до переговорних процесів.

– Ми готові робити багато класних речей для Черкас, і продовжимо допомагати місту і консультаціями, і розробками, – наголосив Віктор Євпак. – Ми хочемо, щоб Черкаси стали передовим містом в Україні.

Вже зараз MapaMagic працює з багатьма автобусними маршрутами. Практично завершено монтаж GPS-трекерів на маршрутних автобусах ПАТ «Черкасиавтотранс» (маршрути № 8, 21, 26, 27) та розпочато монтаж на автобусах ПАТ «ЧАТП 17127» (№ 4, 5, 10, 13). Існує домовленість із перевізником, що працює на маршруті № 11, на стадії погодження встановлення трекерів на маршрутах № 9, 24, 30, 36, 28. Переговори тривають.

– Тепер, коли підписано угоду з містом, думаю, перевізники стануть більш активними. Це – безкоштовна система на десять років, немає жодних підводних каменів! – наголосив пан Євпак.

Він також дожав, що MapaMagic не є монополістом, і в місті, можливо, запрацюють й інші системи трекінгу.

– Я думаю, ми будемо спонукати перевізників до встановлення GPS-трекерів, – сказав у коментарі «Прочерку» міський голова. – В умовах конкурсу на обслуговування маршрутів є рядок із обов’язковою вимогою встановлення таких трекерів.

Обмiн папками

Як наголосив Антолій Бондаренко, на черзі – встановлення електронних табло на деяких зупинках та запровадження електронного квитка на проїзд у громадському транспорті. Серед можливих варіантів останнього розглядається система, запропонована «ПриватБанком».

реклама

Коментарі  

 
-1 #6 Каврай 28.03.2017 19:32
Євпак-майбутній мер Черкас?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Пенсіонер 28.03.2017 14:46
А тролейбуси дана програма показує не всі... Тому про "перемогу" зарано звітувати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Сидоров. 28.03.2017 11:17
Мер робить хорошу міну лиця при поганій грі.Заставили його підписатись. От він тепер і кланяється.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Гуру 28.03.2017 10:55
Сам себя победил?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Гуру 28.03.2017 10:54
Відверто кажучи, це наша спільна перемога, в тому числі й над тими, хто не хотів впроваджувати в Черкасах подібні прогресивні процеси, – заявив журналістам після церемонії підписання угоди міський голова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Ох 28.03.2017 10:45
Бондаренко поступився, абсолютно правильне рішення !
Для міского голови це не поразка.
Інакше такі як Євпак і його команда будуть шукати себе в іншій країні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100