реклама

реклама

Депутат обласної ради Любов Майборода вважає, що на вівторковій сесії обласної ради депутати викинули на вітер 600 тисяч гривень. Мовляв, саме стільки коштує бюджету проведення сесійного засідання. А засідання 22 листопада було, на переконання депутата, неефективним.

luma

 – Обласна рада – це представницька гілка влади, що має забезпечити публічність, плюралізм, відкритість і ефективність прийняття рішень. Сесія обласної ради 22 листопада жодній з цих вимог не відповідала. Вважаю, що ті люди, які приїхали в робочий час на державних машинах на сесію, просто марно витратили бюджетні кошти. Хоча б тому, що депутати не хочуть виконувати своїх обов’язків – заслуховувати звіт про виконання бюджету за 9 місяців. Ганьба таким депутатам! – емоційно виступила Любов Майборода, запевнивши, що інші області, наприклад, Сумська, Полтавська, Тернопільська обласні ради, розглядають звіт за 9 місяців.

Депутат запевнила, що у разі заслуховування звіту, поговорити було б про що. Адже Черкаська область спрацювала негативно по виконанню бюджету.

Крім того, Майборода висловила обурення тим, що 8 бюджетоутворюючих підприємств районних центрів Черкащини не отримали на сесії погоджень на видобуток води.

– До того, як потрапити на розгляд сесії обласної ради, ці документи проходять купу узгоджень. Обласна рада може прийняти рішення, а може – ні. Але відмова повинна бути мотивована. Люди повинні знати, чому їх підприємство не має права працювати. Я процитую слова з листа гендиректора сільськогосподарського підприємства «Нібулон» Олексія Вадатурського: «Свердловина філії «Чигирин» крім забезпечення виробничих потреб, здійснює водопостачання 76 осіб населення прилеглих дворів та двох підприємств – АТП та ремонтно-механічного заводу. Така система постачання склалася ще з минулих часів і зараз товариство «Нібулон» продовжує здійснювати такі заходи безоплатно». Однак депутатська більшість, Партія регіонів, голосують проти… - зазначила Любов Майборода.

Що ж до суми нібито викинутих на вітер коштів, то за підрахунками Любов Майбороди, 600 тисяч гривень взялися ось звідки: це 400-500 тисяч на роботу апарату по підготовці сесії плюс доставка на сесію близько трьохсот чиновників, на що йде близько 200 тисяч гривень (відрядження, бензин тощо).

реклама

Коментарі  

 
-2 #5 Оксана Колісник 28.11.2011 10:30
А яку ж програму прийняли! "Село Черкащини 2020" називається! Збірка новел-фарсів за мотивами перспективного планування!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Достали 28.11.2011 10:26
Цитую Максим:
Єдиний депутат, якому я вірю. Та і не тільки я.

Співчуваю... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Максим 28.11.2011 09:15
Єдиний депутат, якому я вірю. Та і не тільки я.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 sh239k25 27.11.2011 01:07
Очень жаль, что она ничего не может сделать с этим Гари Потэром-одырычем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Фелікс 25.11.2011 18:59
Люба! 600 тис - значно менша шкода, чим знищення пологового будинку №2, міськлікарні №2, стоматполікліні к, дитячих садочків та інших лікувальних закладів та закладів освіти, які ти допомогла Одаричу знищити і розікрасти їх майно, землі!
Так що не будь хамелеоном!
***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100