реклама
Sucurity Police

реклама

Суха вітряна погода, що спостерігалась останніми днями на Черкащині, сприяла  швидкому підсиханню верхнього шару грунту. Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, 28 березня на більшості площ пориви вітру сягали 15-20 м/с, а денна температура повітря була найвищою з початку сезону і становила +16+19°.

index

За таких умов, за останніми даними, стан верхнього 10-сантиметрового шару грунту, переважно добре зволожений, на площах південного сходу області - навіть слабко. Тобто окремі поля вже просять дощу.

Середня температура грунту на глибині 10 см становить +7+8° і дозволяє садити буряк, соняшник, капусту та картоплю. Проте, при посадці, поряд із температурою грунту, слід враховувати і стійкість сходів до заморозків, які у 1-й половині квітня ще є звичайним явищем, - на цьому акцентував увагу пан Постригань. Адже якщо сходи картоплі витримують заморозки до мінус 2°, решта з вищезгаданих - до  мінус 5-7°. Тож, щоб не ризикувати майбутнім врожаєм бульб, садити краще після Пасхи.

За прогнозом синоптиків, сьогодні можна насолоджуватись погожою погодою та на повну присвятити себе польовим роботам. Адже недарма в народі говорять – «весняний день, рік годує».

30 березня атмосферні фронти з Балтики принесуть невеликі дощі, обумовлять сильний поривчастий вітер та нетривале похолодання. Температура повітря впродовж доби очікується в межах +4+9º. А наступна ніч обіцяє бути із заморозками до 2-4º. Проте, вже на початку квітня тепло повернеться.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100