реклама

реклама

Завтра працівники черкаського  планують прийти під стіни обласної влади на мітинг проти можливого закриття єдиного такого масштабу на Черкащині і одного з найбільших в Україні хімічних підприємств з випуску мінеральних добрив. Про це у Фейсбуці заявив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

«Що це означає для нашого міста? Понад 4000 фахівців різного рівня залишаються без роботи, а це питання добробуту, а подекуди й виживання такої ж кількості сімей. Бюджет міста втратить мільйонні надходження, які ми могли б спрямувати на ремонт доріг, благоустрій, покращення соціального захисту населення. І зрештою - зупинка «Азоту» поставить на межу виживання й цілий ряд інших підприємств, зокрема, Черкасиобленерго та Черкасигаз, для яких він був найбільшим споживачем», - написав Бондаренко.

За словами мера, закриття такого потужного підприємства в першу чергу матиме негативні наслідки для черкащан.

«Проте мене, не тільки як міського голову, а в першу чергу як політика, керівника і просто свідомого громадянина нашої держави, вкрай обурює інше. Складається враження, що певні владці чи то свідомо, чи ні, але на даний момент, по-перше, відверто знищують хімічну промисловість України, а по-друге, знову ставлять нас у залежність від країни-агресора. Адже в разі закриття «Азоту», який є одним із найбільших виробників вітчизняних добрив, наші аграрії будуть вимушені терпіти будь-які умови, котрі виставить Росія. Оскільки для неї в даній ситуації український ринок – найпривабливіший. А відтак наші аграрії будуть вимушені повністю залежати і від ціни, і від умов, і від «ласки» країни-агресора. Як це нині Росія робить із газом», - зазначив Анатолій Васильович.

Він додав, що закриття черкаського «Азоту» стане ударом не тільки для нашого регіону, а й для аграрної галузі всієї країни, на якій вона зараз і тримається.

«Адже не в останню чергу завдяки аграріям ми зараз можемо прогодувати себе і наповнювати бюджети за рахунок експорту сільгосппродукції. Тому такі кроки з боку влади наштовхують на неприємну думку про черговий геноцид. Як міський голова Черкас і просто патріот своєї країни запевняю, що і працівники «Азоту», і його керівництво можуть повністю розраховувати на підтримку та допомогу місцевої влади. Відстоюватимемо разом!», - написав мер.

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Лопух 30.03.2017 12:00
Цензура по Азоту Фирташем проплачена?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 федор принципиальный 30.03.2017 08:47
Очередное словоблудие и базар-ткаченко и его свиту на рынок,торговать своей свининой,работн иков"Азота" пусть поддержит своими запасами из-под матраса шурик и бонд....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 олекс 29.03.2017 22:13
він сидить ,вона працює...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Світлана 29.03.2017 21:27
Судячи з того, в якому стані знаходяться Черкаси, "Азот" наповнював чиїсь кармани,а не бюджет міста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Сергій 29.03.2017 20:42
Толя, не тошни, патріот хренов :-x А не хочеш звернутися по гроші до свого друга Фірташа?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Азот - це життя 29.03.2017 18:31
Все як завжди. Це "нєдоразумєніє" на посаді мера за**ало місто по самі вуха, зате знайшло віддушину для потенційних безробітних "Азота" - покричать під ОДА. :-x
Толя, *ука, а коли ти їздив за гроші Фірташа до нього на "стрєлку" в Австрію - про що ти там тоді базарив?!!
Та за одну твою поїздку із свитою у Відень і назад, з готелями і ресторанами у австріяк Фірташ міг би виплатить заборговану ним зарплату хоча б цеху капролактаму!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 стабилизец 29.03.2017 17:23
Брехня, все карашо у нас, денюх куры не клюют, вона ледовое безумие будут строить. азотовцы запросто смогут устроиться туда сторожами, уборщиками и гардеробщиками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100