реклама
Sucurity Police

реклама

ГО "Народна варта Черкащини" заявляє про розкриття оборудок, пов’язаних із землею депутата Шполянської міськради. Отримані документальні матеріали вже передано до поліції та прокуратури. Про це з посиланням на видання newformat, пише infomist.ck.ua

За повідомленням "Народної варти Черкащини", депутат, який у 2010 році обіймав посаду голови постійної депутатської комісії Шполянської міської ради з питань екології, охорони довкілля та землекористування, незаконно набув право власності на земельну ділянку площею 0,02 га у центрі Шполи.

Активісти твердять: скориставшись своїм тодішнім службовим становищем, депутат у 2010 році без оформлення відповідних документів отримав дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо викупу земельної ділянки за адресою м. Шпола, вул. Леніна, 21 (нині вулиця Соборна).

Активісти "Народної варти" стверджують, що жодних документів, які б підтверджували право власності депутата на землю, немає. В архівах міськради відсутні викопіювання місця розташування земельної ділянки, погодження землекористувачів, протокол земельної комісії по розгляду проекту землеустрою щодо викупу земельної ділянки та позитивне рішення Шполянської міської ради по викупу та продажу земельної ділянки.

Також представники ГО "Народна варта Черкащини" називають підробленими документи, нібито видані відділом Держкомзему в Шполянському районі, про визначення грошової оцінки земельної ділянки під час її купівлі.

Згідно з цими довідками, загальна сума викупу земельної ділянки за нормативною оцінкою становить лише 14 тис. 138 грн. У той час, як сума викупу повинна була розраховуватись згідно з експертно-грошовою оцінкою, а не нормативною. Як наслідок, міським бюджетом Шполи було недоотримано близько 135 тис. грн.

Отримані матеріали громадські активісти направили до Шполянського відділення Смілянського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області та до Шполянської прокуратури. За їхньою інформацією, 27 березня правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за ст. 364 "Зловживання владою або службовим становищем", ст. 366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Нині здійснюються первинні слідчі дії.

Варто зазначити, що про земельні махінації у Шполі ЗМІ писали й раніше.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100