реклама

реклама

Правоохоронці Звенигородського району затримали викрадачів металобрухту. Ними виявилися двоє 16-річних жителів одного із сіл Звенигородського району. Сума завданих збитків складає близько 2000 гривень. Відкрито кримінальне провадження.

До чергової частини Звенигородського відділу поліції звернувся 74-річний житель одного із сіл району та повідомив про крадіжку. Чоловік розповів поліцейським, що в селі у нього будинок, в якому вже 15 років ніхто не проживає, але він постійно відвідує його та перевіряє чи все в порядку. В черговий раз прийшов та побачив, що в середині безлад і зникли всі металеві предмети. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Працівники кримінальної поліції, що займалися пошуками крадіїв, під час опитування місцевих жителів дізналися, що вони бачили двох хлопців, які перебували на території домоволодіння. За описом встановили їх особи, ними виявилися двоє неповнолітніх 16-річний місцевих жителів. Їх відвідали за місцем проживання, де і виявили викрадений метал. В своїх поясненнях молодики розповіли, що вирішили обікрасти нежилий будинок, щоб заробити грошей.

Речові докази вилучено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3  статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Про це повідомили в управлінні національної поліції Черкаської області.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 СОЛДАТ 02.04.2017 21:53
А на фото зображений той металобрухт який "молодики"винесли з нежилого будинку?Непогано так пацани зайшли :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Майбутній філолог 02.04.2017 20:18
"В своїх поясненнях молодики розповіли, що вирішили обікрасти нежилий будинок, щоб заробити грошей".
Згідно словника української мови Бориса Грінченка, молодик - молодий нежонатий чоловік, тобто називати молодиками неповнолітніх підлітків не можна. Крім того, невірним є і вислів "вирішили обікрасти нежилий будинок", оскільки обікрасти можна лише власника майна. В даному ж випадку слід було зазначити "вирішили здійснити крадіжку з нежилого будинку".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Небайдужий 01.04.2017 15:25
Коли нарешті звенигородські поліціянти повідомлять про розкритття крадіжок пам'ятників Шевченку та інших резонансних злочинів? А піаритись на сільських підлітках негоже, тим більш авторитет поліції від цього абсолютно не підніметься!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Думка 01.04.2017 11:02
Впевнений, якби викрадачів металобрухту не знайшли, то ніхто б кримінальне провадження не відкривав. Двох 16-ти літніх підлітків в поліції називають молодиками, очевидно щоб придати більшої ваги цій крадіжці. Дивує і вартість металобрухту, адже за 2000 грн. в деяких селах можна купити цілий будинок з надвірними спорудами та земельною ділянкою. Підлітків потрібно притягнути до адміністративно ї відповідальност і за дрібну крадіжку і нарешті перестати робити штучні показники розкриття злочинів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100