реклама

реклама

Сесію Черкаської обласної ради, яку сьогодні було зірвано з політичних мотивів, замість голови облради Олександра Вельбівця вів його перший заступник Валентин Тарасенко. Вельбівець приїхав лише наприкінці засідання. Як Олександр Іванович пояснив під час сьогоднішньої прес-конференції, він був у Соснівському суді, де розглядається адміністративна справа проти нього.

Вельбiвець21

За словами пана Вельбівця, на нього як депутата було складено адміністративний протокол.

– Протокол складено про адміністративне правопорушення, яке, на думку департаменту боротьби з економічними злочинами Міністерства внутрішніх справ України, вчинив я як депутат обласної ради, беручи участь у таємному голосуванні під час обрання мене на нинішню посаду, – пояснив Олександр Вельбівець. – Подібні протоколи складено також на мого першого заступника і заступника.

На думку правоохоронців, беручи участь у голосуванні за себе, Вельбівець (а згодом і його заступники) вступили у конфлікт інтересів.

Сам Олександр Іванович вважає, що голосування на сесіях – це обов’язок кожного депутата; чітких заборон і обмежень щодо цього немає. Крім того, в бюлетень, крім Вельбівця, було включено прізвища ще двох кандидатів, і ніхто не може сказати, за кого саме голосував сам Вельбівець.

– А я насправді голосував за Станіслава Овчаренка, якого дуже поважаю. Перед голосуванням він підійшов до мене і попросив проголосувати саме за нього, що я і зробив, – пояснив пан Вельбівець.

Крім того, Олександра Івановича дивує, чому правоохоронці мають претензії тільки до переможців виборів, адже ті, кого не було обрано, також «голосували за себе».

Олександр Вельбівець зазначив, що ця проблема має всеукраїнський характер. В інших областях жодного судового рішення щодо притягнення до відповідальності по такому адмінпротоколу ухвалено не було.

– Сподіваюся, що позиція суду буде виважена і чітка. За собою я не відчуваю жодної вини, – підсумував Олександр Вельбівець. – Вважаю, що застосування антикорупційного законодавства, на жаль, має вибірковий характер. Крім того, в декого (не в мене) виникають думки, що ці протоколи з’явилися саме тоді, коли виникли проблемні питання по ОРДЛО й голосуванню з цих питань в обласній раді. Сам я вважаю, що жодного зв’язку тут немає.

реклама

Коментарі  

 
-7 #2 депутат 01.04.2017 11:56
Вельбівець, не тримай всих за дурнів, коли ти голосував за Овчаренко, то повинен був зняти свою кандидатуру, що не зробив. Дуже гидко це виглядає, сам не проти бути головою облради, але голосував за іншого. Правоохоронні органи вже показали своє відношення до БПП, розслідуванням фальсифікації виборів до обласної ради, до трьох не можуть додати два, на черзі судова система.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #1 володимир 31.03.2017 18:16
Керівництво облради не вступаючи в конфлікт з антикорупційним законодавстом повинно піти у відставку шляхом складанням повноважень і не висуватися в керівний орган,куди вибрати порядних людей,тільки кого-Каверського-Рибченка.Довибералися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100