реклама

реклама

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Індія в Україні Маноджем Кумаром Бхарті, повідомляє офіційний сайт університету.

07

Зустріч було організовано Черкаською торгово-промисловою палатою. На ній ішлося про українсько-індійську співпрацю. Перспективним для співпраці напрямом представник індійської сторони вважає галузь освіти.

Олександр Черевко презентував Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Індія в Україні увесь спектр освітніх послуг, які надає очолюваний ним виш.

Сьогодні у Черкаському національному університеті 8 навчально-наукових інститутів і 2 факультети, які здійснюють підготовку студентів за 52 спеціальностями. Є кафедра військової підготовки, 8 науково-дослідних інститутів і науково-дослідних центрів, 7 науково-дослідних лабораторій і 15 наукових шкіл, наукова бібліотека та Центр молодіжних інновацій.

Потужною основою кадрового потенціалу Черкаського національного університету є 65 професорів, докторів наук, професорів та 322 доцентів, кандидатів наук.

Університет має 5 сучасних гуртожитків на дві тисячі студентів.

До послуг студентів та викладачів 4 кафе, 2 їдальні, центр медичного обслуговування з наданням терапевтичних і стоматологічних послуг, видавничий відділ, 11 спортивних і тренажерних зали, 7 спортмайданчиків, стадіон, агробіостанція, студентський і спортивний клуби, навчально-наукова база «Сокирно», Центр молодіжних інновацій.

Над забезпечення комфортних умов навчання і проживання іноземних студентів активно працюють фахівці Центру організації роботи з іноземними студентами університету, адміністративно-господарська служба, працівники гуртожитків, інститутів, де навчаються і проживають студенти-іноземці.

09

Пана Маноджа Кумара Бхарті зацікавила ця інформація. Він зазначив:

— Індія — одна з «наймолодших» країн світу. Країна повинна дати молодим людям освіту, роботу. 8 тисяч студентів з Індії вже навчаються в Україні. Мені хотілося б збільшити цю цифру в кілька разів.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія обговорив із ректором та проректорами можливості налагодження зв’язків. Йшлося і про міжнародну співпрацю, і про академічну мобільність студентів та викладачів.

Зустріч завершилася лекцією для студентів. Індійський дипломат наголосив, що цей рік особливий, бо Індія святкує 70 років незалежності. Крім того, виповнюється 25 років встановлення дипломатичних зв’язків із Україною. Усе це, на його переконання, відкриває нові горизонти співпраці.

Пан посол захоплено розповів про свою країну студентам та викладачам Черкаського національного.

— Усім, хто знаходиться в залі, захотілося відвідати Індію після вашої презентації, — зауважив, підводячи підсумки зустрічі, ректор Олександр Черевко. Він переконаний, що подібні заходи є взаємовигідними та закладають підвалини для подальшої співпраці.

Як повідомляв "Прочерк", 30 березня під час зустрічі з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком посол Індії повідомив, що його країна хотіла б знімати на Черкащині кіно, закупляти бобові культури місцевого виробництва, навчати студентів-медиків і розвивати культурну співпрацю з областю.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100