реклама

реклама

При міськраді створили робочу групу, яка вивчає шляхи  реформування ФК "Черкаський Дніпро". Про це повідомила прес-служба ГО ФК «Черкаський Дніпро».

- До нас звернулися представники ФК "Черкаський Дніпро", щоб ми допомогли знайти шляхи реформування клубу, - розповів заступник міського голови Черкас, голова робочої групи з вивчення питання щодо можливості створення міського комунального закладу футболу, Ігор Коломоєць. - Робоча група створена 29 березня й тільки но почала працювати.

За словами заступника міського голови, фахівці з робочої групи планують вивчити позитивний досвід функціонування муніципальних футбольних клубів у Миколаєві, Тернополі та Рівному. На напрацювання пропозицій групі відведено два місяці. Вони мають бути готові до 1 червня цього року і, надалі, представлені на розгляд сесії Черкаської міськради.

- Мене,  в першу чергу, цікавить де проживатиме і як буде харчуватися команда, який бюджет потрібен на її утримання,  -  прокоментував Ігор Анатолійович. - Як футбольний вболівальник зі стажем, вважаю, що муніципальний футбольний клуб Першої ліги в Черкасах має бути. І команда U-19 також. Але рішення прийматиму не я особисто, а депутати міськради, і все  залежатиме від того, чи готове місто спрямувати бюджетні кошти на утримання футбольної команди.

- Наше головне завдання – зберегти напрацьоване. Адже ми зараз опинилися в ситуації, коли футбольний клуб може взагалі зникнути, - говорить генеральний директор ТОВ "Футбольний клуб "Черкаський Дніпро" Сергій Богуславець.  За останні три роки було дуже багато зроблено в напрямку розвитку клубу та професіонального футболу на Черкащині, створення сучасної організаційно-правової та спортивної інфраструктури. Корпорація «Міжнародне фізкультурно-спортивне об’єднання «Футбольний клуб «Черкаський Дніпро», спонсори та партнери вклали у розвиток клубу понад 80 мільйонів гривень. Проте, черкаський бізнес та влада не захотіли належним чином підтримати таку ініціативу.

Подивіться – всі наші спонсори і партнери –перебувають поза межами Черкаської області, - продовжує він. -  Хоча є, наприклад, таке поняття, як державно-приватне партнерство з розвитку фізкультури та спорту.

Сьогодні, щоб команда майстрів «Черкаський Дніпро» взагалі збереглася на футбольній мапі України, необхідно реформувати структуру корпорації «Міжнародне фізкультурно-спортивне об’єднання «Футбольний клуб «Черкаський Дніпро»,- переконаний Сергій Сільвестрович.- І, врешті-решт, об’єднати зусилля приватного бізнесу регіону, Черкаської обласної і міської рад, створивши муніципальний ФК «Черкаси» або спільне державно-приватне підприємство «Футбольний клуб «Черкаський Дніпро» у вигляді акціонерного товариства. Корпорація вже не може самотужки фінансувати футбольний клуб, на утримання якого, в середньому, щомісяця йде мінімум 1 300 000 гривень.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100