реклама

реклама

Черкащан закликають нести гроші до справжніх банків

Черкащан закликають нести гроші до справжніх банків

Проявів нової фінансової кризи черкаські банкіри не відчувають, тому радять черкащанам не боятися робити грошові вклади, повідомляє газета «Черкаський край».

 — Криза існує у висловлюваннях невідповідальних політиків, – запевняє керуючий філією «Відділення ПАТ Промінвестбанк у м. Черкаси» Валерій Ткаченко. –  Українська банківська система готова до можливих кризових явищ, адже банки сьогодні не залежать від великих зовнішніх запозичень. До того ж, останні прагнуть залучити якомога більше коштів у населення, яке, за приблизними підрахунками, «тримає на руках» суму, еквівалентну 70 мільярдам доларів США. Задля цього банки навіть суттєво підвищили процентні ставки: запрошують людей робити вклади на короткий термін під 17-18 відсотків річних.

Фінансисти запевняють, що гроші знадобилися банкам не через нову хвилю світової фінансової кризи, адже вони потрібні їм завжди. Основна причина таких «припрошувань» у тому, що напередодні Нового року торговельні організації, намагаючись продати якомога більше товару, звертаються за обіговими грошами до банків.

На думку експертів, фінансова ситуація в Україні стабілізується до березня наступного року й процентні ставки повернуться до рівня 10-13 відсотків.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100