реклама

реклама

З 25 березня по 2 квітня 2017 року пройшла Всеукраїнська екологічна акція «Посади дерево миру», яка була започаткована у листопаді 2016 року за ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів та Української греко-католицької церкви. Цього року до акції долучилися національні парки та біосферні заповідники. Її мета – привернути увагу українців до екологічних проблем, навчити бережного ставлення до навколишнього природного середовища, збереження та примноження природної спадщини, формування екологічної свідомості та патріотизму. В 15-ти  містах і селах були  висаджені фруктові та хвойні Алеї Миру.

DSCF6787 фото

Долучилося до акції й Черкаське регіональне управління водних ресурсів. Спільно з Управлінням екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації та студентами-екологами Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького на території Дахнівської дільниці висадили більше 50-ти молодих саджанців дуба звичайного та берези повислої.

– Частину дерев ми висадили на території дільниці, частину – на території Будище-Свидівської насосної станції №2, решту – в районі мікрорайону Дахнівка, понад дренажним каналом. Висаджували дерева згідно всіх правил, полили і поруч кілочки встановили. Щоправда, невідомо, скільки з них приживуться. Адже щороку їх тут висаджуємо, а красивого гайочка так і не побачили: ростуть 4 берізки та 5 дубків. Можливо, екологічна свідомість наших містян ще не на такому високому рівні, та сподіваюся, доля цих дерев буде кращою, – зауважив заступник начальника Черкаського регіонального управління водних ресурсів Владислав Бондаренко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100