реклама

реклама

Композиція і танцювальний флешмоб. Так у Черкасах сьогодні представили інсталяцію «Грані», що поширює інформацію про проблему торгівлі людьми, розповісти про ризики, що пов’язані із сучасними формами рабства, та способи попередження цього явища, а також знайомить із реальними історіями постраждалих, порадами із безпечного працевлаштування та подорожей і контактами відповідальних державних і неурядових служб.

Черкаси – вже 9 місце, в якому представили подібну композицію. Вона перебуватиме у місті до 19 квітня. Презентація інсталяція відбулась З ініціативи Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Міністерства соціальної політики України, в співпраці з Черкаською благодійною організацією ЛЖВ «Від серця до серця», за сприяння Черкаської  міської ради та Черкаської ОДА.

Ірина Мидловець, спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні зауважила, що, на жаль, проблема рабства і торгівлі людьми має сучасні прояви. Із 1991 року в тенета сучасного рабства потрапило 160 тисяч осіб. А нині щороку все більше людей потрапляє у ситуацію торгівлі людьми, у зв’язку із виїздом за кордон на роботу навчання.

Людмила Проценко, програмний менеджер ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» зауважила, що ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» вже понад два роки займаються допомогою людям, які потрапили у рабство на території Черкаської області. Так лише із 2016 року вдалося виявити і надати допомогу 14 особам, що постраждали від різних форм експлуатації.

Водночас небайдужа молодь влаштувала танцювальний флешмоб, аби привернути увагу до інсталяції та проблем, що на вона порушує. Близько 30 студентів Черкаського професійно-технічного училища №21 та ЧНУ динамічно танцювали. Організувала флешмоб проти торгівлі людьми хореограф Ольга Краснодимська.

Про це повідомила прес-служба ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100