реклама

реклама

Поки більшість сільських голів Черкаського району роздумують над тим, чи потрібні їм в селі пільгові перевезення і чи варто приставати на формулу співфінансування з районним бюджетом, у Мошнах для тамтешніх пільговиків запустили окремий рейс, пише видання "Сільські обрії"

64ca0a634602805d9129303f1b94d936_L

-  Жоден з перевізників, які працюють в районі, не брався за рейс «Черкаси-Мошни», вказуючи на його нерентабельність, - розповідає сільський голова Богдан Шкарбута. –Якщо молодше населення ще може скористатися прохідними автобусами, то для пенсіонера це вже було проблемою. Тому ми вирішили брати ініціативу в свої руки. На сесії сільської ради депутати затвердили програму підтримки населення пільгових категорій, а потім уклали прямий договір на їх перевезення із ФОП Плохута. Для місцевого бюджету витрати становитимуть 5-7 тисяч гривень щомісяця.

Відтак безкоштовно щовівторка пільговим оборотним рейсом можуть скористатися жителі села, які мають гарантовані державою на це права. О дев’ятій ранку він виїздить із Мошен, о 15.00 – повертається з Черкас.

Нагадаємо, з районного бюджету на пільгові перевезення цьогоріч виділили майже півмільйона. Цих коштів вистачає на чотири місяців. Далі до співфінансування мають доєднатися органи місцевого самоврядування.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100