реклама
Sucurity Police

реклама

Міські депутати затвердили програму впорядкування тимчасових споруд і зовнішньої реклами в Черкасах на найближчі три роки. Її ухвалили 22 голосами «за», ще десять обранців – утрималися.

Як розповів заступник начальника управління інспектування, депутат Ігор Кіта, ця програма передбачає, насамперед, демонтаж рекламних конструкцій, кіосків та павільйонів, які встановленні на вулицях міста без дозвільних документів.

– Якщо ми не приймемо цю програму, жодних дій комісія з демонтажу юридично не зможе зробити, – повідомив Ігор Мечиславович.

За його словами, нині в місті 223 самовільно встановлені тимчасові споруди та ще 212 – незаконних бордів. Демонтаж одного кіоску бюджету обійдеться в п’ять тисяч гривень, рекламної конструкції – близько трьох тисяч.

– Це витрати для проведення, безпосередньо, демонтажу, залучення техніки, збереження знесених конструкцій, – сказав він. – У разі, коли підприємець хоче повернути своє майно, він компенсує нам ці затрати.

Натомість у обранців виникли зауваження з приводу того, скільки триває зберігання демонтованих споруд. Так, депутати Павло Карась та Андрій Куча запропонували, аби в управлінні обмежили цей термін до трьох місяців.

Якщо за цей час власник не заявить про свої права, ці споруди, на їхню думку, варто визнати «безгосподарними» та виставляти на продаж через аукціон або ж здавати на брухт.

За словами Ігоря Кіти, це слушна пропозиція. Утім, такі зміни варто вносити не до програми, а до відповідного положення.

Водночас, під час обговорення проекту програми міський голова Анатолій Бондаренко повідомив, що начальнику управління Олександру Давиденку доручено до 14 квітня здійснити демонтаж незаконних рекламних бордів уздовж бульвару Шевченка. Загалом же мер висловився за заборону їх розміщення тут.

Про це повідомили на сайті Черкаської міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100