реклама
Sucurity Police

реклама

Господарствам Черкащини має вистачити мінеральних добрив для весняно-польових робіт, оскільки їх будо здебільшого закуплено ще до зупинки основного черкаського виробника – ПАТ «Азот». Про це повідомив під час сьогоднішньої координаційної наради в облдержадміністрації начальник управління агропромислового розвитку Ігор Колодка.

Нарада Колодка

За його словами, перше весняне підживлення озимих культур уже проведено на всіх площах. Господарства розпочали друге підживлення. Станом на 7 квітня в області підживлено озимих на 19% більше від запланованих площ. Посіви озимих культур, в цілому по області, – в доброму та задовільному стані на 68% посівних площ. Ведеться посів ярих культур.

У господарствах триває закупівля мінеральних добрив. Станом на 5 квітня закуплено 112% від науково обґрунтованої потреби в добривах.

– Звичайно, ситуація, яка склалася у зв’язку з припиненням роботи ПАТ «Азот», хвилює всіх аграріїв області, – зазначив Ігор Леонідович. – Для весняних польових робіт, за інформацією аграріїв, мінеральних добрив повинно вистачити, адже їх закупівля відбувається не тоді, коли вже потрібно виходити в поле, а значно раніше – практично з осені. Але для догляду за посівами, підживлення в стадії вегетації, технічних та зернових культур одне з важливих добрив – безводний аміак. Він може стати дефіцитом. Також у зв’язку з браком мінеральних добрив (особливо аміачної групи) можуть виникнути проблеми у проведенні осінніх робіт.

Ігор Колодка висловив сподівання, що проблеми, пов’язані з роботою ПАТ «Азот», буде розв’язано найближчим часом.

Коментуючи виступ начальника управління агропромислового розвитку, перший заступник голови ОДА Віталій Коваль нагадав, що ситуація на ПАТ «Азот» виходить за межі компетенції обласної влади.

– Але голова облдержадміністрації порушував це питання на рівні Кабінету Міністрів, проведено низку зустрічей з колективом. Є все-таки сподівання, що найближчим часом питання буде розв’язано, – оптимістично підсумував пан Коваль.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 Я черкащанин 10.04.2017 13:48
Петю, розумний ти наш, не приймав Ткаченко рішення про блокаду і агресора!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Турбо Петя 10.04.2017 13:28
Як приймати рішення про блокаду і агресора, то це ваша компетенція, а як захистити своє підприємство, то це не ваша компетенція! Що скажеш, Європа, цінності двойної моралі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100