реклама
Sucurity Police

реклама

За повідомленням начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталія Постриганя, після аномально теплої сухої погоди на Черкащину прийшли дощі. У період 7 – 8 квітня 2017 року, внаслідок впливу активного південного циклону, на Черкащині спостерігалася дощова погода, місцями з грозами, поривчастим вітром та опадами різної інтенсивності.

index

За цей період по області випало від 2 до 46 мм. Дощі по території Черкащини розподілилися вкрай нерівномірно. В Канівському, Жашківському, Звенигородському та Уманському районах випало найбільше дощу – 19-46 мм або 41-94% місячної норми. В Умані та Жашкові інтенсивність дощу за ніч 08.04 досягла значень небезпечного явища погоди – випало 18-26 мм.

З початку квітня на території Черкаської області дощу випало 2-46 мм, або 6-94 % місячної норми.

Варто відмітити, у Жашкові був перебитий добовий максимум опадів квітня – 43 мм. Так, це найбільш інтенсивний дощ у квітні за останні 90 років.

Сьогодні вночі на території Черкаської області спостерігалося стихійне явище погоди для сільського господарства – заморозки, інтенсивністю 2-6º. Загальна тривалість їх становила більше 12 годин.

За прогнозом, на поточному тижні очікується нестійка погода із коливаннями температури повітря та в окремі дні інтенсивними дощами. Температура повітря на поточному тижні становитиме: вночі 1-6º тепла, в денні години повітря прогріватиметься до 12-17º тепла.

Поряд з цим, 13 квітня, внаслідок надходження у наш регіон холодного повітря зі Скандинавії, в нічні та ранкові годині прогнозуються заморозки інтенсивністю до -3º. Тому треба зважити всі ризики та рекомендуємо завчасно подбати про квітучих плодових дерев захист за допомогою димової завіси або дощування.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100