реклама

реклама

Лише за 4 тижні Міжнародна благодійна організація  «Чотири лапи» вакцинувала проти сказу та стерилізувала 104 безпритульних тварини у Золотоноші та ще 120 – у Каневі.

5

Фахівці ТОВ «Чотири лапи Україна» (штаб-квартира організації знаходиться у Відні (Австрія) прибули на Черкащину на запрошення Черкаського обласного благодійного фонду «Еко-центр» -  аби провести масову стерилізацію та вакцинацію безпритульних тварин у Золотоноші, Каневі та Катеринополі. Саме тут, завдяки грантовій угоді «Еко-центру» із Фондом підтримки місцевих ініціатив при Посольстві Канади в Україні,  було відкрито три пілотні пункти для стерилізації та вакцинування проти сказу безпритульних тварин. Створення мережі таких пунктів по усій області передбачено «Програмою регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Черкаській області на 2016-2020 роки» (співвиконавцем якої є «Еко-центр»), що передбачає перехід до вирішення проблеми безпритульних тварин гуманним шляхом – унеможливленням їх подальшого розмноження.

За словами президента ЧОБФ «Еко-центр» Олени Литвинової, завдяки «Чотирьом лапам», одразу трьом районам Черкащини вдалося почати оперативно і масштабно  втілювати у життя регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. А додатковим позитивним впливом роботи «Чотирьох лап» на Черкащині стала можливість стажування працівників місцевих комунальних підприємств, що надалі проводитимуть  відлов безпритульних тварин, та ветеринарів, що надалі проводитимуть операції зі стерилізації.

За словами міського голови  Канева Ігоря Ренькаса, почин Міжнародної благодійної організації «Чотири лапи» буде продовжено у Каневі за півтора місяці - після підготовчого періоду до постійної роботи у Каневі Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Передбачається, що планові роботи із вилову, стерилізації та вакцинації безпритульних тварин будуть проводитися у Каневі системно, із тривалістю у 1 місяць та  періодичністю 1 на 3 місяці, працівниками місцевого комунального підприємства «Місто», що стажувалися у «Чотирьох лап».

Наразі фахівці ТОВ  «Чотири лапи Україна» розпочали стерилізацію,  вакцинацію та ідентифікацію (шляхом вживлення бірки у вухо) безпритульних тварин у смт. Катеринопіль. Влада селища просить  мешканців повідомляти про місця перебування безпритульних тварин за телефонами 3-01-92 (КП КС ЖКГ) та 2-25-10 (Катеринопільська селищна рада).

Для довідки:

FOUR PAWS («Чотири лапи») -  міжнародна благодійна організація з захисту тварин зі штаб-квартирою у Відні, Австрія, та офісами в 11 країнах на 3 континентах.

FOUR PAWS прибув в Україну для надання допомоги місцевій владі в реалізації гуманних методів контролю чисельності тваринного населення. Метод спіймав – стерилізував – відпустив є єдиним стійким рішенням проблеми безпритульних собак, рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров'я і Європейським парламентом. Він блокує розмноження тварин на вулицях і їх сексуальну поведінку, яка є найбільш поширеною причиною нападу безпритульних собак, а також допомагає запобігти захворювання, такі як сказ.

У 1993 році FOUR PAWS розпочали стерилізаційні та вакцинаційні проекти, і з тих пір успішно працює в таких країнах, як Австрія, Болгарія, Хорватія, Македонія, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Румунія, Словаччина, Швейцарія, Сербія, Індія, Шрі-Ланка, Йорданія

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100