реклама

реклама

Смішну й розумну виставу «Гамлет і Джульєтта» показали черкащанам у неділю, 9 квітня, у новоствореній «Майстерні Актуальної Творчості» (МАТ) черкаські актори Павло Гончаров і Олег Телятник.

Гамлет

Два роки тому вони виконували головні ролі в п’єсі японського драматурга Кокі Мітані «Академія сміху», поставленій у Черкаському театрі ім. Т.Г.Шевченка режисером Антоном Романовим. «Академія сміху» – це жвавий діалог японських Драматурга і Цензора, який відбувався під час Другої світової війни. Драматург прагнув затвердити до постановки в театрі нову комедію, а Цензор намагався завадити цьому усіма можливими способами. Сім днів триває їхнє спілкування, упродовж якого непримиренні вороги не лише спільно вдосконалюють п’єсу, а й стають друзями...

Події п’єси «Гамлет і Джульєтта», хоч і ґрунтуються на сюжеті «Академії сміху», але винесені за рамки конкретних історичних обставин і адаптовані до сучасних українських реалій.

На початку Цензор переконаний, що «в цей час історії нашої країни абсолютно недоречні» веселощі, кохання, прості людські радощі. Навпаки, доречні помста і зосередженість на інтересах нації. Цензор вимагає від Автора вставити у текст гумористичної п’єси актуальну фразу «Країна понад усе». Поміркувавши, Автор дає таке ім’я (Країна Понад Усе) коневі Гамлета... А коли серйозний Цензор каже, що ім’я задовге, у п’єсі Гамлет починає роз’їжджати на трійці, при цьому коней звуть: Країна, Понад і Усе... Виконуючи на свій кшталт усі вказівки Цензора, Автор доводить їх до абсурду й нарешті переконує Цензура в іншій думці: «Людина понад усе!»

Вистава – максимально «олюднена». Жодним чином не силуючи глядачів і не ставлячи їх у незручне становище, актори Павло Гончаров і Олег Телятник залучачають зал до участі у виставі: роздають «запрошення у театр», просять потримати в реквізит, взяти на сцені участь у демонстрації ідей Автора та Цензора...

– «Гамлет і Джульєтта» руйнує всі бар’єри між глядачами та акторами, змушує реготати та ридати, вчить у смішному бачити трагічне, а у трагічному смішне, – переконує режисер вистави Павло Гончаров.

Постійно імпровізують і самі актори, тож, за їхнім твердженням, кожний новий показ вистави дуже змінюватиме її саму.

«Майстерню Актуальної Творчості» започаткувала громадська організація «Асоціація громадських ініціатив «Місто на «Че». Адміністратор проекту Ольга Квятковська наприкінці вистави зазначила, що "МАТ" – це відкрита мистецька територія, до якої зможе долучитися кожен охочий.

– Це дуже давня мрія зробити щось своє в Черкасах. Ми відкриті для ідей та співпраці, – наголосила Ольга Квятковська.

У неділю переглянути нову театральну постановку зібралося понад 50 черкасців. Наступна вистава «Гамлет і Джульєтта» відбудеться вже 18 квітня о 19 годині в Черкаському обласному краєзнавчому музеї. Вартість квитка – 50 гривень. Деталі – за тел. 0984033967 і 0638013283.

Гамлет2

Гамлет3

Гамлет4

Гамлет5

Гамлет6

Гамлет9

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100