реклама

реклама

Вже минув рівно рік, як в Умані почали стерилізувати безпритульних тварин, але собаки з вулиць міста так і не зникли. Які результати дала стерилізація,  чи стане вона обов’язковою для домашніх тварин та, як простерилізувати свого домашнього улюбленця безкоштовно, - розповідає очільник благодійного фонду  «Серце друга» Яніна Тиховська.

Про це пише "Вечірня Умань"

- На сьогодні, собак на вулицях міста не поменшало, адже люди продовжують викидати тварин. Найпроблемніші райони - базар та окраїни міста. Але приємним є те, що в нас значно зменшився показник природного приплоду безпритульних. За рік ми простерилізували 240  тварин, кожна з яких могла б привести по 8-0 щенят, як мінімум, половина з них вижила,  а це близько тисячі тварин.» - розповідає Яніна.

Щоб зменшити кількість безпритульних, організація розробила правила утримання домашніх тварин, де на першому місті стоїть обов’язкова стерилізація домашніх улюбленців.

- Правила утримання домашніх тварин будуть  оголошені на громадських слуханнях, що відбудуться  27 квітня. Якщо уманчани їх погодять,  вони можуть вступити у дію. Після цього,  кожен житель міста, що має домашню тварину, і офіційно не займається їх розмноженням, буде зобов’язаний простерилізувати її.  Контролюватиме виконання правил інспекція з благоустрою. В ідеальному варіанті, ми хочемо кожну простерилізовану тварину внести в єдину базу, яка мітитиме прізвище та ім’я власника, номер тварини, та контактну інформацію для зворотнього  зв’язку, - це допоможе шукати тварин які загубились, - коментує очільниця волонтерського осередку.

27457299

На сьогодні, ціна стерилізації стартує від 350 гривень, і далеко не кожен власник тварини  може дозволити  собі таку послугу.  Для того, щоб зробити стерилізацію доступнішою, волонтерська організація  шукає кошти, щоб закупити ветеринарний автомобіль, з допомогою якого  уманчани, жителі навколишніх сіл та сусідніх районів зможуть простерилізувати тварину безкоштовно.

- Автомобіль заїжджатиме в село і знаходитиметься там протягом 4-5 днів, таким чином, люди зможуть безкоштовно простерилізувати свою тварину, - розповідає Яніна. - На даний час, нам допомогли підняти питання виділення коштів  з  обласного бюджету, і дуже сподіваюсь, що організації вдасться реалізувати задумане.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 бандерлога 12.04.2017 14:23
Ініціатора цього дійства та його прибічників також потрібно простерелізуват и.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Коваль 12.04.2017 10:38
Довго думали оці яніни над таким звірством?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100