реклама
Sucurity Police

реклама

10 квітня у Черкаському національному університеті ім. Б.Хмельницького відбувся навчальний семінар для студентів-правників “Особливості надання безоплатної правової допомоги у м. Черкаси”.

ЧНУ 10.04.17 (2)

Про безоплатну правову допомогу розповіли Станіслав Скіць, директор Черкаського місцевого центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги, Тарас Щербатюк, координатор громадської приймальні Української гельсінської спілки з прав людини у Черкаській області та Олена Кульбашна, керівник юридичної клініки ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Станіслав Скіць  розповів присутнім про те, як розширилась доступність безоплатної правової допомоги у м. Черкаси, порівняно з минулим роком. Так, за перший квартал цього року до Черкаського МЦ з надання БВПД звернулося 767 осіб, для порівняння за весь 2016 рік до центру звернулось 1757 осіб. Найпоширенішими питаннями, із якими звертаються громадяни, є порядок розлучення, отримання аліментів, вирішення трудових спорів. Для учасників бойових дій актуальності не втрачає питання виділення земельної ділянки.

Про роботу громадської приймальні Української гельсінської спілки з прав людини у Черкаській області студентам розповів її координатор Тарас Щербатюк. Робота приймальні зосереджена на первинне правове консультування, захист прав, порушених державою, проведення моніторингу на дотримання прав людини, правову освіту населення, протидію дискримінації людей з інвалідністю. Особливу увагу приймальня приділяє допомозі учасникам бойових дій.

Керівник юридичної клініки ЧНУ ім. Б. Хмельницького розповіла про досвід співпраці із Черкаським місцевим центром з надання БВПД, а також наголосила на важливості роботи безоплатною юрклініки. Прикметно, що цього року юридичній клініці Черкаського національного університету виповниться 10 років. Студенти, залучені до роботи приймальні, не лише консультують громадян, а також складають різного роду правові документи. Інколи, за згоди клієнтів, представляють їх у судах.

На завершення заходу адвокат Людмила Гриценко провела для студентів практичне заняття. Спільно із присутніми спробували знайти вирішення справам, із якими звертались клієнти до Черкаського місцевого центру.

Черкаський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за такою адресою:

м. Черкаси, вул. Гоголя 221

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Пропозиція 12.04.2017 17:36
А ще потрібно створити Центри надання безоплатних нотаріальних послуг...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100