реклама
Sucurity Police

реклама

На Черкащині під час весняної посівної кампанії планують засіяти майже 1,2 тис. га. Лише зернових культур – 637 тис. га. Водночас цьогоріч збираються збільшити частку площ для вирощування круп’яних культур, зокрема гречки. На цьому наголосив начальник управління АПР облдержадміністрації Ігор Колодка, пише офіційний сайт ОДА.

Гречка – Серед сільгосптоваровиробників постійно проводиться інформаційна робота щодо доцільності вирощування круп’яних культур, – говорить Ігор Леонідович. – Передовсім, гречки. Тож цьогоріч підприємства планують розширити площі під ці та нішеві культури, таких як сорго, нут, квасоля, гірчиця, до 3 тис. га. Водночас у господарствах Черкащини при потребі у 48,5 тис. тонн, закуплено 54,4 тис. тонн мінеральних добрив. Як говорять самі аграрії, для весняно-польових робіт їх має цілком вистачити. Втім, наголошу, нині для нас у пріоритеті й розвиток органічного землеробства, яке дозволить відмовитися від використання добрив.

Комплекс весняно-польових робіт в області розпочався 27 лютого. Відтоді аграрії краю вже встигли підживити озимі культури на всіх площах та приступили до наступної черги внесення добрив. Загалом станом на 7 квітня підживлено понад 236 гектар озимих, що становить 119% до запланованих площ. За словами Ігоря колодки, у середньому посіви озимих культур в області у доброму та задовільному стані на 68% площ.

Також вже висадили на 60 тис. га зернових та зернобобових культур та 38 тис. га ячменю, що становить 78% до потреби. Водночас, за словами Ігоря Колодки, аграрії області збільшують площі посіву гороху. Вже посіяно 14 тис. га, що становить 124% до плану. Найбільше цієї культури засіяли у Звенигородському, Золотоніському, Маньківському та Уманському районах. Також господарства області приступили до проведення посіву технічних культур: кукурудзи, соняшника, цукрових буряків.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 фахівець 13.04.2017 08:32
На Черкащині під час весняної посівної кампанії планують засіяти майже 1,2 тис. га. Лише зернових культур – 637 тис. га. Водночас цьогоріч збираються збільшити частку площ для вирощування круп’яних культур, зокрема гречки. На цьому наголосив начальник управління АПР облдержадмініст рації Ігор Колодка,
С МАТЕМАТИКОЙ РЕБЯТА ЯВНО НЕ ДРУЖАТ ! НУ И "ФАХІВЦІ " !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100