реклама
Sucurity Police

реклама

У м. Черкаси 11-12 квітня відбувся дводенний тренінг на тему “Переговори для співробітників в ОТГ”, організаторами якого були Черкаський відокремлений підрозділ Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування” у партнерстві з Полтавським Регіонального хабом Програми «U-LEAD з Європою» для центральної України за підтримки Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА.

Участь у заході взяли 20 представників із 9 ОТГ Черкаської області: Білозірської, Матусівської, Єрківської, Мокрокалигірської, Моринської, Набутівської, Ротмистрівської, Селищенської та Стеблівської. Це були як ОТГ, що вже успішно працюють, так і новостворені, вибори до яких щойно відбулися чи будуть незабаром.

За словами директора Черкаського ВП “ЦРМС” Сергія Слинька головною метою тренінгу стало посилення ролі співробітників об’єднаних територіальних громад шляхом оволодіння ними навичок ефективної комунікації, критичного мислення та переговорних практик для просування реформи з децентралізації та ефективної взаємодії на місцевому рівні.

DSC_0086

Тренери Тетяна Ремех та Олександр Шаньгін ознайомили учасників зі стратегіями і тактиками ведення переговорів, їх успішними основними складовими, покращили навички організації та ведення, допомогли освоїти універсальні способи переконання, навчили сприймати складні переговори позитивно і застосовувати навички ефективної комунікації для їх успішного завершення. Також представники ОТГ Черкаської області дізналися про особливості телефонного спілкування, стратегії переконання, побудови аргументації і контраргументації, як вибрати необхідну стратегію та протидіяти маніпуляціям, як управляти розмовою, навчитися справлятися зі стресовими ситуаціями. На практиці аналізували ділові ситуації та закріплювали здобуті знання.

Учасниця тренінгу Ірина Синельник, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Білозірської ОТГ, зазначила, що для кожного керівника уміння вести переговори - це запорука успіху в досягненні поставленої цілі, тому ці навики їй будуть дуже корисні в роботі. У свою чергу, представник Матусівської ОТГ Василь Колісник повідомив, що він вже на другий день тренінгу успішно застосовував навички ведення переговорів на практиці й уклав корисну громаді угоду.

Варто додати, що наприкінці учасники поділилися не лише своїми враженнями, зокрема, відзначили, що робота територіальної громади не може здійснюватися без вдалих, грамотно побудованих переговорів, адже майже щодня зустрічаються ситуації, які розглядалися на тренінгу. Саме тому набуті уміння та знання обов'язково будуть ефективно застосовуватися в житті та роботі.

Аналогічні тренінги відбудуться в Чернігові, Харкові, Полтаві, Сумах і допоможуть представникам ОТГ навчитися ефективному веденню переговорів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100