реклама

реклама

Громадська ініціатива «Нові Люди Черкас» та черкаський ІТ-кластер зібрали 500 доларів, необхідні талановитій школярці для її поїздки на Міжнародний етап конкурсу інформаційних технологій «Інформатрікс-2017».

1

Учениця черкаської спеціалізованої школи 1-3  ступенів №3 Анна Іноземець перемогла у всеукраїнському етапі міжнародного конкурсу та виборола можливість представляти на рівні Європи ІТ-майбутнє України. Під час вручення Анні сертифікату на 500 доларів, необхідних їй для поїздки до Румунії, для поїздки засновник однієї із найбільших ІТ-компаній «eKreative» та громадської ініціативи «Нові Люди Черкас» Віктор Євпак звернувся до школярів: - Сьогодні, коли весняне сонце так тягне надвір погуляти, лише від вас залежить, витрачатимете ви цей час на розваги чи на саморозвиток. Від роботодавців Черкас, які чекають на вас, зокрема, від ІТ-індустрії Черкас, хочу заохотити вас уже сьогодні прагнути до постійного росту і створення власних досягнень.

Торік Анастасія уже виборола  бронзову медаль у фіналі міжнародного конкурсу «Інфоматрікс – 2016». Талановита черкащанка представила проект «Байдужість – шлях до загибелі нашого світу» у номінації «Комп’ютерне мистецтво». Для створення свого анімаційного ролику Анна використала програмне середовище Scratch, який вивчали учні сьомих класів на уроках інформатики. Анна, використовуючи алегорії, гіперболи та метафори, привернула увагу людей до критичного екологічного стану оточуючого середовища та довела, що боротьба за чисте навколишнє середовище може бути покладена на новітні інформаційні технології, як на дієвий інструмент.

Цьогоріч Анна перемогла у всеукраїнському етапі міжнародного конкурсу та представлятиме у Європі нову роботу «Мама – не просто слово», також соціального спрямування.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100