реклама

реклама

Три дні студенти Черкаського національного університету отримували нові знання від кращих спікерів американських вишів. Учасники програми ім. Фулбрайта розповіли черкаським студентам як протидіяти російській пропаганді, пояснили, що потрібно робити, аби українська економіка набрала швидкий темп росту та поділилися досвідом створення дієвого журналістського розслідування.

Черкаський національний університет постійно працює з міжнародними університетами, аби студенти могли не лише поглиблювати свої фахові знання, а й практикуватися у розмовній англійській мові. Тому центр зовнішніх та міжнародних зв'язків вкотре запросив до університету провідних лекторів із Сполучених Штатів Америки, стипендіатів програми ім. Фулбрайта.

Упродовж трьох днів до Черкаського національного завітали дослідниця Ніна Янкович, економіст Майкл Отен, журналісти-розслідувачі Шеріл Рід та Грег Стрічарчук.

Ніна Янкович викладає в університеті Вашингтона, штат Колумбія. Студентам ННІ іноземних мов вона презентувала дослідження щодо поширення російської пропаганди у Європі та методів протидії такому негативному впливу. Науковиця також закцентувала увагу на українському аспекті, розповіла про “яму довіри”, яка існує в Україні, і завдяки якій Росія через підконтрольні медіа впливає на українців.

Наступного дня економіст військової академія Сполучених Штатів (Вест Пойнт, Нью-Йорк) Майкл Отен для студентів-економістів прочитав дві лекції — “Аналіз успішності бізнесу в Україні після Майдану” та “Порівняльний аналіз конфліктів в Україні та Грузії”. Майкл Отен дав аналіз бізнес-клімату в Україні та на прикладах показав чому Україна в найближчому майбутньому буде показувати значний економічний ріст. Також його порівняльний аналіз конфліктів в Грузії та в Україні й жвава дискусія спільно із студентами та викладачами університету після лекції, дали чудову можливість ще раз обговорити як російське “продовження політики іншими засобами” з колишніми “братськими” республіками впливають на міжнародній клімат.

Третього дня про особливість та важливість журналістського розслідування розповіли Шеріл Рід та Грег Стрічарчук. Лектори працювали у провідних американських виданнях: Wall Street Journal, Chicago Tribune, Chicago Sun-Times, Dayton Daily News, the Newport News Daily Press, Florida Today. Розвідувачі на власних історіях розповіли про етапи роботи над матеріалом, вплив своїх текстів та ризики для роботи журналіста. Шеріл Рід також розповіла про те, яким чином можна отримати інформацію від державних органів України та презентувала добірку корисних посилань для майбутніх “акул пера”.

“Зустріч із лекторами була корисною і для студентів, і для наших викладачів, адже такий “обмін знаннями” із іноземними дослідниками дають можливість почути інші думки, дізнатися про те, як Україну бачать за кордоном.  Такі обміни значно розширюють світогляд всіх учасників дискусії. Ми й надалі підтримуватимемо співпрацю із  міжнародними організаціями, щоб наші студенти отримували найкращі знання”, - зазначив Віктор Велівченко, директор центру зовнішніх та міжнародних зв'язків.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Студентка 14.04.2017 07:46
Американская пропоганда :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Ірина 13.04.2017 18:55
Цитую Галя:
Могли б дати слово і студентам, чи ті лекції були для них такими корисними і потрібними.

Як людина, яка відвідувала ці лекція, можу однозначно сказати, що вони були цікавими та корисними
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Галя 13.04.2017 16:19
Могли б дати слово і студентам, чи ті лекції були для них такими корисними і потрібними.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100