реклама
Sucurity Police

реклама

Завдання весняної лісокультурної кампанії держлісгоспами вже виконані, наразі ж розпочався найбільш тривожний та відповідальний період для лісівників – пожежонебезпечний сезон. На цьому під час колегії обласного управління лісового та мисливського господарства наголосив його начальник Олександр Дзюбенко. Турбує лісівників й питання збільшення незаконних рубок у лісах області.

Тож ці та інші важливі питання винесені для обговорення на засіданні та для ухвалення відповідних рішень, інформують в управлінні. Зокрема, про стан підготовки лісгоспів до пожежонебезпечного періоду доповів головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Микола Бихало. За його словами, станом на середину квітня в лісах держлісгоспів трапилося 10 випадків низових лісових пожеж на загальній площі 1,9 га (Корсунь-Шевченківський, Уманський, Черкаський та Чигиринський лісгоспи). Водночас він проаналізував здійснені організаційні заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та наголосив на облаштуванні мінералізованих смуг згідно усіх встановлених норм і правил.

Водночас, за словами Миколи Бухала, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, кількість незаконних рубок збільшилась. Протягом першого кварталу 2017 року обсяг виявлених незаконних рубок становить 104 кубометри деревини – лісовою охороною виявлено 18 таких випадків. Збитки, завдані державі, становлять 512,2 тис. грн, добровільно відшкодовано 15,6 тис. грн.  По 6 випадках матеріали направлені до правоохоронних органів. У зв’язку з цим на колегії прийнято рішення посилити рейдову роботу та закупити фотопастки, які допомагатимуть виявляти зловмисників.

Заступник начальника управління Микола Рижков проаналізував підсумки виконання лісгоспами аукціонних угод за I квартал та порядок реалізації необробленої деревини в II кварталі 2017 року. Детально зупинився на формуванні стартових цін на лісопродукцію, посиленні контролю за недопуском до аукціонних  торгів недобросовісних споживачів деревини, які після аукціонних торгів грубо порушують угоди поставки лісопродукції, що призводить до значного ненадходження коштів на рахунки підприємств. Так, протягом І кварталу 2017 року по основному аукціону з продажу необробленої деревини  було реалізовано  лише 59%  від проданої лісопродукції, решта ж була не вибрана покупцями.

На колегії обговорили також такі питання як дотримання «сезону тиші», стан дебіторської та кредиторської заборгованостей, стан залишків лісопродукції на складах, виготовлення правовстановлюючих документів на будівлі та земельні ділянки лісгоспів.

Про це повідомили у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100