реклама
Sucurity Police

реклама

Металева конструкція у формі стрічки нагадуватиме відвідувачам парку «Сосновий бір» про проблему ВІЛ\СНІД. «Пам'ятати, щоб жити у здоровому суспільстві» – саме так назвав проект його автор, соціальний працівник та член ГО «Від серця до серця» Олексій Попов.

1dadd0ee5b7d71eacc7f5ee9b67cbc5ca04d2997

Про це повідомляє черкаське КП «Дирекція парків».

Подібні стрічки як знак солідарності з ВІЛ-позитивними людьми встановлені і в інших містах та країнах. Реалізують проект у рамках громадського бюджету Черкас. Вартість – 15 тис грн. За нього проголосували більше сотні жителів міста.

– Цей знак доречно встановити у парку «Сосновий бір», де традиційно відбуваються акції у пам'ять про людей, життя яких забрав СНІД, – наголошує Олексій Попов. – Ми не хочемо налякати людей, бо СНІД – це ніяка не чума, а інфекція, яка не обов'язково вбиває за умови лікування. Таким чином ми хочемо привернути увагу до проблеми поширення ВІЛ, відповідальності людей за своє здоров'я та підвищити рівень розуміння проблем інших людей, толерантного ставлення до інфікованих.

Дизайн конструкції розробила черкаська дизайнерка, випускниця ЧДТУ Оксана Савчук.

– Під час знайомства з проектом ми оцінили його актуальність, – говорить директор КП «Дирекція парків» Володимир Стойко. – У місцях відпочинку, побачивши таку стрічку, люди матимуть час і можливість замислитися над проблемою.

У Черкасах 1,5% жителів є ВІЛ-позитивними. Для порівняння у Каневі, де не працюють відповідні громадські організації, відсоток захворюваності значно вищий і сягає 5%. Серед причин поширення інфекції – пізнє звернення до медиків через страх розголосу діагнозу, відчуття сорому.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Антистец 14.04.2017 06:20
А почему не покрашен в желто-синий?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100