реклама

реклама

Урядову програму «Доступні ліки» активно впроваджують на Черкащині. Натепер тут уже уклали договори з понад 120 суб’єктами господарювання, зокрема з розгалуженою аптечною мережею. Про це сказав очільник області на селекторній нараді під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

index

Від початку квітня в Україні запрацювала нова урядова програма «Доступні ліки». Скористатися нею можуть пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу. Саме ці категорії хворих за наявності рецепта від лікаря можуть отримати необхідні їм медикаменти безоплатно або ж придбати їх із незначною доплатою. Ідеться лише про препарати зі списку, затвердженого Кабміном.

– На виконання цієї програми Черкащина отримала з державного бюджету майже 16 млн грн, – зауважив голова ОДА Юрій Ткаченко. – Рішенням сесії обласної ради від 24 березня ці кошти вже розподілені на районні та міські ради. Загалом заплановано укладання договорів із близько 300 аптечними закладами. Напередодні в обласній лікарні я провів нараду з цього приводу. Спільно ми визначили проблемні моменти та як їх оперативно усунути.

Натепер в області перебувають на обліку 680478 осіб, хворих на серцево-судинні захворювання, ще 6855 – на бронхіальну астму, 46316 – на цукровий діабет ІІ типу.

Детальніше про програму «ДОСТУПНІ ЛІКИ»

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170324_b.html

Перелік ліків, які пацієнти отримуватимуть безкоштовно за програмою «Доступні ліки»

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170404_b.html

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #5 Тарас 14.04.2017 18:01
"Минздрав обещает, что аптеки получат компенсацию из местных бюджетов в течение пяти дней после подачи отчетности (обычно ее подают раз в 1-2 недели).
Выделенных Кабмином на реимбурсацию средств не хватит, чтобы покрыть потребности всех украинцев, нуждающихся в лечении. По данным исследовательск ой компании Proxima Research, обещанная Минздравом сумма составляет менее 1% рынка лекарственных средств (его общий объем – около 60 млрд. грн.). Только гипертоников в Украине насчитывается порядка 12 млн., еще 1 млн. болеет диабетом и 210 тыс. человек – бронхиальной астмой. Получается, что из бюджета каждому на лечение могут выдать лишь 37,85 грн. в год."
Так, що Бондаренко і Ткаченко готуйтесь! Падлюки з Києва вам бомбочку підсунули!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Илларион 14.04.2017 16:15
Цитую Каврай:
Нашому очільнику не вистачає часу на нас із-за клопотів по обслуговуван купи власних бізнесів.
Немає коли голову підняти на нас,грішних.

Это недорозумение так увлёкся поездками в Дубай.что времени на область просто критически не хватает.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 Олег 14.04.2017 09:46
Цитую Андрей:
по 20 грн на одного хворого.Най би ви ними подавилися

Не всі такі старці, як ти - Андрію :P, Частина людей вже навчились покладатись на себе і вирішувати свої проблеми самостійно: Комунізм закінчився :P :P .А справа потрібна - бо це РЕАЛЬНА ДОПОМОГА бідним хворим людям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Каврай 14.04.2017 07:32
Нашому очільнику не вистачає часу на нас із-за клопотів по обслуговуван купи власних бізнесів.
Немає коли голову підняти на нас,грішних.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Андрей 13.04.2017 23:27
по 20 грн на одного хворого.Най би ви ними подавилися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100